Οι «αριστεροί» του ΣΥΝ !!!

Αναδημοσιεύω από τον «Ρ» (το σχετικό ρεπορτάζ στο ΒΗΜΑ).

Ανακοίνωση επί του θέματος (σ.σ. δηλ. εμού: για την Παιδεία και την εφαρμογή του νόμου της ΝΔ), εξέδωσε και η παράταξη της Αριστερής Μεταρρύθμισης των Πανεπιστημιακών (σ.σ. δηλ. εμού: του ΣΥΝ ντε!), που καλεί τους φοιτητές να συμμετάσχουν κανονικά στις εκλογές (σ.σ. δηλ. εμού: που προβλέπει ο νόμος της ΝΔ, και άρα νομιμοποίηση της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής της ΝΔ)!

«Καλούμε όλες τις δυνάμεις να αναλογιστούν ότι αυτό που πρωτεύει (σ.σ. δηλ. εμού: για τους «αριστερούς» του ΣΥΝ, ντε!!!) πέρα από πολιτικές διαμάχες για το περιεχόμενο της πολιτικής για τα πανεπιστήμια είναι η αποκατάσταση της δημοκρατικής νομιμότητας (σ.σ. δηλ. εμού: !!!!!!!!!!) και της ελεύθερης διακίνησης ιδεών (σ.σ. δηλ. εμού: !!!!!!!!!!) μέσα στα ιδρύματα».

Ουδέν άλλο σχόλιο, ο νοών νοείτο !!!

32 Responses to Οι «αριστεροί» του ΣΥΝ !!!

 1. Ο/Η Λάμπρος λέει:

  ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ
  Ο ΣΥΚΟΦΑΝΤΟΣΠΑΣΤΗΣ ΨΕΥΔΟΣΠΑΣΤΗΣ (από το Βήμα τάχα μου τάχα μου.)

  Η παράταξη που υποστηρίζει ο ΣΥΝ στα Πανεπιστήμια λέγεται ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ και μάλιστα είναι πρώτη δύναμη και έχει Πρόεδρο και τον Λάζαρο Απέκη.
  http://sys.glotta.ntua.gr/

  Φάρε
  με το κομμάτι δουλεύεις;;;

 2. Ο/Η faros λέει:

  Έ, με έπιασες Λάμπρε, με το κομμάτι πράγματι 8 ευρώ και για κάθε σχόλιο 3 … ρούβλια !!!!

  Ρίξε και καμιά ματιά στη σημερινή συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Αθήνα και θα καταλάβεις αρκετά ….

  Α και επειδή βλέπω και ειδήσεις τούτη την ώρα είδα και τον γνωστό μου … Στρατούλη να μιλάει για τον ΟΤΕ, λες και δεν φταίει ο ίδιος για την σημερινή κατάσταση … Λάμπρε τον βρήκες να του πεις τους χαιρετισμούς μου ;;;;;;;;;

 3. Ο/Η faros λέει:

  Ξέχασα Λάμπρε μήπως μπορείς να με πληροφορήσεις τί θα κάνει το Δίκτυο η Αρένα ή όπως αλλιώς λέγεσται στα Πανεπιστήμια (οι φοιτητές εννοώ) τί θα κάνουν στις πρυτανικέ κλπ εκλογές;;;;;;;;;;
  Θα πάρουν μέρος ή θα κάνουν ΑΠΟΧΗ όπως λέει η ΠΚΣ;;;;;;;;;;

 4. Ο/Η Λάμπρος λέει:

  Πολύ φθηνά δεν πέρνεις Φάρε;
  εχω μάθει για τρελές τιμές στην αγορά. Σε ρίχνουνε.
  Να ζητήσεις αύξηση.

  θα διαμαρτυρηθώ

  ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ

  ΔΩΣΤΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
  ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΜΑΣ ΞΕΣΚΙΣΕΙ
  ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ Η ΟΜΑΔΑ…..

 5. Ο/Η Xarianara λέει:

  Εμένα φάρε αυτή η ανακοίνωση δεν με ρίχνει από τα σύννεφα καθόλου!!!Ξέρεις γιατί??Μερικοί καθηγητές του ΣΥΡΙΖΑ είναι στην ομάδα των 1000 καθηγητών που ζητούν την εφαρμογή του νέου νόμου- πλαισίου εδώ και τώρα!!!Έναν από αυτούς τον κατέβαζαν ως υποψήφιο βουλετή στις βουλευτικές εκλογές στον Νομό Ηρακλείου!!!Κατά τα άλλα ο ΣΥΝ δεν έχει καθόλου σχέση με αυτή την παράταξη που έχει τέτοιους καθηγητές!!!

 6. Ο/Η Xarianara λέει:

  Και κάτι τελευταίο!!Ο συγκεκριμένος καθηγητής στις φοιτικές εκλογές ζητούσε από όλους τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης (μέσω webmail) να στηρίξουνε την αριστερή ενότητα(Παράταξη του ΣΥΝ στα Πανεπιστήμια)

 7. Ο/Η faros λέει:

  Xarianara: Καλημέρα, είναι γεγονός ότι χαραχτηριστικό παράδειγμα του οπορτουνιστή είναι να πατάει μέχρι και σε … τρεις βάρκες.
  Θυμάμα παλιά κάποιους σαν τον Μαργαρίτη να είναι αναφανδόν υπέρ του ΝΑΤΟ και κατόπιν κάποιοι άλλοι να βγαίνουν και να το παίζουν αντίθετοι !!!
  Έτσι είναι εκεί στον ΣΥΝ πατάνε σε … τέσσερεις βάρκες – και με τον χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ και με τον κλέφτη και με τον … νικοκύρη !!! -, άλλοι λοιπόν είναι με τους φοιτητές, άλλοι με τον … εαυτό τους , άλλοι με το νόμο-πλαίσιο που ξεπουλάει την εκπαίδευση, άλλοι εναντίον και … πάει λέγοντας ….
  Από όλα έχει ο μπαξές, διαλέχτε ……. που έλεγε κι ο Μπονάτσος.

 8. Ο/Η karioso λέει:

  Πάλι ψέμματα Φάρε! Πάλι αυριανισμοί!

  Διασταύρωνε τουλάχιστον αυτά που γράφει η φυλλάδα σου πριν τα παπαγαλίσεις.

  Διάβασε εδω τις θέσεις της παράταξης που υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στα πανεπιστήμια:

  http://sys.glotta.ntua.gr/

 9. Ο/Η olympiada λέει:

  Και αυτό ψέμματα είναι;

  Είναι πράγματι στενάχωρο να βλέπεις τα όνειρα και τις προσδοκίες σου να γκρεμίζονται, έστω και αν αυτό είναι σύνηθες στη σημερινή ανθρωποφάγο κοινωνία. Αλλά με τον Αλέξη στεναχωρήθηκα πραγματικά. Νόμιζα βλέπεις πως η αριστερά ήταν η τελευταία ευκαιρία αυτού του τόπου για κοινωνική δικαιοσύνη. Προφανώς παρασύρθηκα από τη νέα κατάσταση του ΣΥΡΙΖΑ, σύντομα όμως έγινε φανερό πως αυτό το ΣΑΠΙΟ πολιτικό σύστημα αναπαράγει σάπιους καρπούς. Έτσι λοιπόν, η κοινωνική, συναδελφική αλληλεγγύη, πάει περίπατο και με τη βούλα πλέον. Ο Αλέξης έβαλε την ταφόπλακα. Ο καθένας για την πάρτη του και οι άλλοι να πνιγούνε. Μάλλον γι’ αυτό χρειάζεται και το χασίσι το βράδυ, για να κοιμόμαστε βαριά. Να μη βγαίνουν οι τύψεις στην επιφάνεια. Για το παιδάκι του χωριού που κάνει τη σκοπιά μου.

  Δεν είναι όμως έτσι. Στη Θήβα, από τα ποιό σκληρά στρατόπεδα λόγω υπηρεσιών και όγκου, όχι πολλά χρόνια πριν, είχαμε τον Τάκη. Ο Τάκης λοιπόν μας έπεισε να μην παίρνουμε βυσματικά άδειες για να μη χώνουμε αυτούς που δε μπορούσαν. Και τα κατάφερε. 1ο, 2ο ΣΚ, στο τέλος όλοι μέσα. Παρέα, αλληλεγγύη, ομορφιά και κεφάλι ψηλά. Δεσμοί αίματος που βαστάν εως σήμερα. Και ο Τάκης δεν ήταν κανένας στην απ’ έξω. Από πάμπλουτη οικογένεια, ανηψιός υπουργού. Κ όμως το σκυλί, ένα ΣΚ μόνο έξω. Πρώτος το καλό παράδειγμα γιαυτό και έπεισε. Και δίδαξε πως αν θέλουμε να αλλάξουμε κάτι, πρέπει πρώτοι εμείς να το πιστέψουμε και να το κάνουμε πράξη. Αλλιώς, κανένας Τσίπρας, καμμιά «ιδεολογία».

  Στις τουαλέτες του στρατοπέδου κάποιος είχε γράψει «Βύσμα η μαμά σου κάνει Πίπες, άρα είσαι Πουτάνας Γιός». Όταν φύγαμε, όλες οι πόρτες έγραφαν «Βύσμα ξεφτίλα».

 10. Ο/Η Λάμπρος λέει:

  Ο Φάρος karioso
  πέρνει 8 ευρώ για κάθε δημοσίευση και 3 ρούβλια για κάθε σχόλιο….

 11. Ο/Η faros λέει:

  olympiada: Πράγματι εντυπωσιακό το σχόλιό σου. Επειδή – σαν μεγάλος φαντάζομαι ξέρεις – έχω περάσει αρκετά λούκια τέτοιοι άνθρωποι σαν τον Τάκη που περιγράφεις είναι ΟΑΣΗ και δεν θα διστάσω να το βροντοφωνάξω ακόμα και αν είναι πλήρως αντίθετος με μένα στη θέση ποια κοινωνία θέλουμε.
  Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου για το σχόλιό σου, έπειτα από σειρά σχολίων ορισμένων πολιτικών σαλταδόρων και σαλτιμπάγκων το δικό σου λειτούργησε έως και «χαλαρωτικά» θα έλεγα αν με καταλαβαίνεις.
  Και πάλι σε ευχαριστω … Βύσμα, ξεφτίλα, ρεεεεεεεεεεεε!

 12. Ο/Η Λάμπρος λέει:

  Φάρε
  αχ μωρε Φάρε.
  Και με τον διάολο θα συμφωνούσες προκειμένου να ικανοποιήσεις τον εγωισμό σου, και την έπαρση σου.

  Δεν πειράζει Φάρε. Οπως λέει ο Λαός όλα εδώ πληρώνονται.

  Olympiada
  …μήπως είναι και καλύτερα που απογοητεύθηκες; μάλλον η αριστερά δεν σε χρειάζεται, και σε απέβαλε
  Δες το κι έτσι κάποια στιγμή…
  Το κάνει συχνά η αριστερά αυτό να ξέρεις. Πρέπει να την καταλαβαίνεις, να ζεις μέσα της, να ξέρες τα χούγια της, για να το αντιμετωπίσεις.
  Και να περιμένεις. Αν δεν μπορείς να περιμένεις, γίνεσαι γραφικός, και στοιχίζεσαι με τους γραφικούς…

 13. Ο/Η Λάμπρος λέει:

  Φάρε
  να που καταλήξατε….

  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Για να εκμεταλλευτούμε τα τελευταία δευτερόλεπτα που μας μένουν κύριε Υπουργέ πιστεύετε πως ο χειρισμός, ο αργός αν θέλετε χειρισμός της κυβέρνησης στο θέμα του νόμου πλαισίου για την ανώτατη εκπαίδευση, έριξε λάδι στη φωτιά;

  κ. ΕΥ. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ: Αυτοί που θέλουν να κάνουν τα επεισόδια πάντως τα κάνουν είτε κάνεις το χειρισμό γρήγορα, είτε κάνεις τον χειρισμό αργά. Θα πρέπει αυτή η νοοτροπία να αλλάξει. Και βεβαίως θα σας πω το εξής και νομίζω ότι είναι προς τιμήν του ΚΚΕ, εγώ δε διστάζω να λέω τα πράγματα με το όνομά τους, ότι τουλάχιστον σε επίπεδο φοιτητικού συνδικαλισμού διαφώνησε με τα επεισόδια. Απ’ ότι ξέρω τουλάχιστον απ’ τις Συνελεύσεις των φοιτητών.

  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Γι’ αυτό που είπατε και αρχικώς για την τοποθέτηση των ηγεσιών των άλλων κομμάτων.

  κ. ΕΥ. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ: Δηλαδή το ΚΚΕ σε επίπεδο φοιτητικού συνδικαλισμού έχω την πληροφορία ότι μέσα στις Συνελεύσεις πριν ξεκινήσει η πορεία, διαφώνησε με τα επεισόδια και διαχώρισε τη θέση του. Αυτό είναι προς τιμήν του. Αλλά οφείλουν και τα άλλα κόμματα να τοποθετηθούν ευθαρσώς και ευθέως για τα ζητήματα αυτά.

  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Να είστε καλά.

  Γιες Μέν….

  Μπορώ κι εγώ τώρα να μιλήσω για Βύσμα Ξεφτίλα;;;;;;;

 14. Ο/Η Red Ghost λέει:

  Ευχαριστούμε Λάμπρο που μας έμαθες ποια είναι η μια παράταξη του ΣΥΝ στους πανεπιστημιακούς η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ. Τώρα θα σου γνωρίσω και τη δεύτερη, την Αριστερή Μεταρρύθμιση.
  http://www.math.uoc.gr/~chrisk/ARME/
  Ο ένας από τους εκπροσώπους της είναι ο υποψήφιος βουλευτής, υποψηφιος νομαρχιακός σύμβουλος στις πρόσφατες και στις παλαιότερες βουλευτικές (08, 04) και νομαρχιακές (06, 02) εκλογές Χρήστος Κουρουνιώτης, μέλος του ΣΥΝ και συγκεκριμένα της Ανανεωτικής Πτέρυγας.
  http://www.ananeotiki.gr/el/default.asp
  Ο συγκεκριμένος κύριος (και τα άλλα μέλη της παραταξής του (που είναι και αυτοί μέλη του ΣΥΝ)) έχουν προτείνει στο Μαθηματικό τμήμα Ηρακλείου την ψήφιση πιστοποιητικού διδακτικής επάρκειας που διασπά την ενότητα του πτυχίου. Έχουν προτείνει την αύξηση των προαπαιτουμένων. Εχουν εμποδίσει φοιτητές να διαμαρτυρηθούν στη Σύγκλητο για την κατάλυση του ασύλου. Τον έχουν καταγγείλει επίσημα ως και τα Αριστερά Σχήματα.
  Σε επίμονη ερώτησή μου σε ομιλία του, ο κ. Αλαβάνος έσπευσε να τον καλύψει απόλυτα. Ακολούθησαν και ερωτήσεις από άλλους χώρους (π.χ. ΕΑΑΚ). Είναι γεγονός: ο κ. Αλαβάνος καλύπτει τον κ. Κουρουνιώτη στις ενέργειές του.
  Η Αριστερή Μεταρρύθμιση πρωτοστάτησε στη δημιουργία της ΑΡ.ΣΗ. που στήριξε σχεδόν κατά λέξη το νόμο-πλαίσιο. Μέσα σε αυτούς και οι 2 Παπαγιαννάκηδες.

  Λοιπόν Λάμπρακα θέλεις να συνεχίσω; Γιατί η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ και η Αριστερή Μεταρρύθμιση έχουν εμφύλιο αυτή την εποχή; Γιατί η δεύτερη συνεργάζεται με τους Πασόκους ενάντια στην πρώτη; Γιατί ο ΣΥΝ έχει δυο παρατάξεις που υποστηρίζουν αντίθετες θέσεις;

  Βέβαια δεν έχω αυταπάτες. ΑΝ απαντήσεις θα το ρίξεις ΠΑΛΙ στην παλαβή. Γιατί η πραγματικότητα είναι πολύ σκληρή για να μπορέσεις να δώσεις μια ΣΟΒΑΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ. Εμπρός λοιπόν. Πέτα τη μπάλα έξω από το γήπεδο…
  Το δρόμο της ευκολίας που διάλεξε και ο αρχηγός σου. Να βάλει βύσμα για να πάει στο ναυτικό…

 15. Ο/Η faros λέει:

  Καλησπέρα Red Ghost.
  Πράγματι πολύ εμπεριστατωμένη απάντηση. (στα μέρη μου μιλάμε για «πληρωμένη απάντηση»).
  Ξέρεις μια έκφραση του οπορτουνισμού είναι και η δημιουργεία των λεγόμενων τάσεων!
  Με αυτό τον τρόπο έχουν την ευκολία να πατάνε σε δυο, τρεις και τέσσερεις βάρκες !!!
  Φυσικά μην περιμένεις απάντηση, τουλάχιστον άξια λόγου. Δεν με έχουν συνηθίσει σε σοβαρό και τεκμεριωμένο διάλογο οχτώ μήνες που ασχολούμαι με το μπλόγκινγκ …

 16. Ο/Η Nikos λέει:

  Βρε ζωα και υποτιθεται οτι ειστε και συνασπισμενοι αλλα ειστε τοσο τυχοδιωκτες που δεν ξερετε οτι ο Συν εχει στους πανεπιστημιακους δυο παραταξεις τις συσπειρωσεις που πολλες φορες συμφωνουν μαζι μας με τις δυναμεις της ΔΗΠΑΚ και τους ΑΡ.ΜΕ (Αριστεροι Μεταρυθμιστες ) που και το Νομο Πλαισιο στηριξαν και τους φοιτητες καλουν να ψηφισουν στις πρυτανικες για να επιστρεψει η νομιμοτητα και καλα.Λαμπρο αγορι μου Πιο συχνα στη Κουμουνδουρου γιατι αλλαζει γρηγορα η γραμμη και δεν την προλαβαινεις…

 17. Ο/Η astyanaktas λέει:

  Χαίρομαι που βλάπω ότι τα έχετε λυμένα όλα. Ειδικά εσύ Φάρε. Αλήθεια σας επιτρέπι το κόμμα τη διαφορετική άποψη;Πρόσεξε τι θα πεις γιατί έκανα 12 χρόνια στις ΟΒες και τις ΚΟβες. Αυτός ο παραλογισμός με τον ΣΥΡΙΖΑ από που εκπορεύεται;Πρόσεξε γιατι κάποια μέρα με απόφαση του ΠΓ χωρίος να σε ρωτήσουν θα συντάξετε κανένα κοινό πόρισμα με τον ΣΥΡΙΖΑ και τότε θα ψάχνεστε. Γι αυτό είναι καλό να διαβάσεις ακόμη μια φορα τον Αριστερισμό του ΛΕΝΙΝ, αλλά και όταν κρίνεις δηλώσεις ανθρώπων του Συριζα θα ήταν καλύτερα να παίρνεις υπόψη σου και τα ντοκουμέντα των συνεδρίων του>καλύτερα των τελευταίων γιατί σε συμφέρει και σένα να βλέπουμε τα ντοκουμέντα των τελευταίων συνεδρίων. Γιατί υπάρχουν και συνέδρια που σίγουρα ντρέπεσαι γι αυτά.Αλήθεια μιας και μιλάμε και για τα παλιά…τον Άρη τον Κράγιωργα, τον Πλουμίδη αποκαταστήστε με μία απλή απόφαση πέντε γραμμών χωρίς ίχνος αυτοκριτικής. Αλλά έτσι είναι εκει στο «ΚΚΕ» πρώτα είσαι μέλος, μετά στέλεχος , μετά προδότης και μετά ήρωας. Τώρα εμείς είμαστε οι προδότες .Αντε βρε Λάμπρο ακόμα ένα σκαλί και θα μας αποκαταστήσουν.

 18. Ο/Η Λάμπρος λέει:

  Red Ghost
  αυτά που λές είναι απαντημένα στο χώρο της Ριζοσπαστικής Αριστεράς. Ο καθένας έχει τις απόψεις του, και το μόνο που κάνουμε είναι να παλεύουμε από κοινού εκεί που συμφωνούμε. Εμείς αποδεχόμαστε τις τάσεις και εντός του ΣΥΝ και εκτός του. Ολα είναι μαχητά στην κοινωνία.
  Μαχόμενοι εκεί, θα φανεί το δίκιο και το σωστό.
  Οπως πχ και με το ΚΚΕ. Μαχόμαστε πολιτικά στα κινήματα και απ ότι φαίνεται εμείς τώρα κερδίζουμε και το ΚΚΕ χάνει.Πιο παλιά γινότανε το αντίθετο.
  Ετσι είναι η ζωή.
  Αν δεν το αποδέχεσαι εσύ, και όλοι εσείς πρόβλημά σας.

  Αυτό είναι το μεγαλείο της αριστεράς. Και απ ότι φαίνεται σήμερα έχει μεγάλη αποδοχή στην κοινωνία, και πολύ μεγαλύτερη στην νεολαία…

  Πάντως πάρε υπ όψιν σου κι αυτή την ανακοίνωση http://syriza-vyrona.pblogs.gr/2008/05/apanthsh-ths-neol-syn-sthn-kne.html

 19. Ο/Η faros λέει:

  Nikos : Καλημέρα … μην κάνεις … χαραχτηρισμούς δεν είναι σωστό .
  Φυσικά και το ξέρουν ότι έχουν δυο παρατάξεις στα πανεπιστήμια, διάφορες απόψεις στο συνδικαλιστικό κίνημα, τάσεις στην πολιτική κλπ κλπ είπαμε : ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΠΟΤΟΥΝΙΣΜΟΣ !!!
  ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ !!! Η ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ !!!

 20. Ο/Η faros λέει:

  astyanaktas: Όταν βάζεις «θεμέλια» με ψέμματα και συκοφαντίες μετά το οικοδόμημα που φτιάχνεις είναι σαφώς εκτός πραγματικότητας. Τί να σου απαντήσει κανείς, αγαπητέ;;;;;
  Απλά … πάρτο αλλιώς, θα … σκοντάψεις !!!

 21. Ο/Η astyanaktas λέει:

  Ενώ στο «ΚΚΕ» τα χετε όλα λυμένα. Όπως τα είχαμε λυμένα για τον «υπαρκτό σοσιαλισμό».Ετσι είναι ο δογματισμός.Μοιάζει σεόλους τους τομείς ΠΟΛΙΤΙΚΗ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ -ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ. Αλλά ο γέρο Μαρξ είχε την επιστήμη πάνω από όλα.Και η επιστήμη ισούται με έρευνα και όχι με «Πίστευε και μη ερεύνα»

 22. Ο/Η faros λέει:

  astyanaktas : Το όνομά σου λέει πολλά …
  Επί της ουσίας, γιατί βάζεις το ΚΚΕ σε εισαγωγικά;;;;;; Αυτό το έκαναν οι ΕΚΚΕδες και είδαμε που κατάληξαν οι … υπερεπαναστάτες – δες Τσουκάτο …
  Φαίνεται δεν παρακολουθείς καθόλου τα λεγόμενα (και γραφόμενα) του Κόμματος. Ποιος σου είπε ότι τα έχουμε όλα λυμένα;;;;;;; Την λύση θα την δώσει ο λαός ο μοναδικός παράγοντας που θα χτίσει τον Σοσιαλισμό, σου αρέσει δεν σου αρέσει. Ο Σοσιαλισμός είναι ιστορική νομοτέλεια, απλά έτσι που τον πολεμάς εσύ και άλλοι, επιβραδύνετε την έλευσή του καθώς και μια δίκαιη κοινωνία, μια ευτυχισμένη ζωή.

 23. Ο/Η karioso λέει:

  Λάμπρο, Astyanakta: Βαλτοί είστε ρε παιδιά, πρωί πρωί; Πάτε να τους μπερδέψετε τελείως;

  Τωρα έχουν άλλα στο κεφάλι τους. Τούς έδωσε συγχαρητήρια ο Στυλιανίδης, για τη διάσπαση του φοιτητικού κινήματος που επιχειρούν και προσπαθούν να τα μαζέψουν.

  Αλλα δε βαριέσαι. Μαζεύονται τα αμάζευτα;

  Στο τέλος θα γίνει ότι και την προηγούμενη φορά. Θα συρθούν εκόντες ακόντες στούς αγώνες. Τη μία μέρα θα καλούν τούς φοιτητές τους να καθίσουν να διαβάσουν και να μείνουν μακρυά απο τούς «τρομοκράτες» νεολαίους του ΣΥΝ και την άλλη (βλέποντας να χάνουν το παιγνίδι), θα βγαίνουν ασθμαίνοντες στούς δρόμους.

  Δεν φτάνουν λοιπόν όλα αυτά, κάθεστε και σεις και τούς μιλάτε για… τάσεις.

 24. Ο/Η Red Ghost λέει:

  @astyanaktas
  Δεν κατάλαβα. Που τα είδες όλα λυμένα; Έχουμε φτάσει στην αταξική κοινωνία και δεν το έχουμε καταλάβει;
  Αλλά ο δογματισμός που είναι; Ο Μαρξ δεν ήταν αγνωστικιστής. Πάτησε πάνω στις γνώσεις των προηγούμενων για να συνδυάσει τη Γερμανική φιλοσοφία, την Αγγλική πολιτική οικονομία και το Γαλλικό σοσιαλισμό. Από το Μαρξ πέρασαν πολλές δεκαετίες. Πρέπει να μελετάμε την πείρα και αυτών των δεκαετιών. Η οποία επιβεβαιώνει το διαλεκτικό υλισμό σαν φιλοσοφία.
  Εσύ δηλαδή τι συμπεράσματα βγάζεις; Που είναι το λάθος στην οικοδόμηση του σοσιαλισμού στον 20ο αιώνα; Υπάρχει κάποια άλλη προσπάθεια να ξεφύγουμε από τον καπιταλισμό που να είχε καλύτερα αποτελέσματα;

  @Λάμπρος
  Χαίρομαι που παραδέχεσαι πως αυτό που έγραφες στην αρχή («Η παράταξη που υποστηρίζει ο ΣΥΝ στα Πανεπιστήμια λέγεται ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ») δεν ισχύει. Αυτά που λες όμως («Ο καθένας έχει τις απόψεις του, και το μόνο που κάνουμε είναι να παλεύουμε από κοινού εκεί που συμφωνούμε. Εμείς αποδεχόμαστε τις τάσεις και εντός του ΣΥΝ και εκτός του. Ολα είναι μαχητά στην κοινωνία.») δεν είναι Μαρξισμός, είναι αγνωστικισμός. Στον καπιταλισμό ο καθένας πάει να επιβάλει την άποψη του και ο ισχυρότερος επικρατεί. Αρα δε μπορείτε να λέτε πως αφομοιώνετε τις καλύτερες παραδόσεις του Μαρξισμού. Αφομοιώνετε ότι σας αρέσει. Όμως στην ταξική πάλη δεν είναι όλα ευχάριστα. Είναι σύγκρουση με τα αφεντικά, στα οποία δεν αρέσει καθόλου να χάνουν τα λεφτά τους.
  Όσο για τη δημοφιλία… Αυτή τη στιγμή η ΝΔ είναι πρώτο κόμμα. Είναι και πιο αριστερή; Χώρια που τις πρωτιές του ΣΥΝ τις βλεπουμε μόνο σε δημοσκοπήσεις. Αν και δεν είναι από μόνο του και αυτό κριτήριο επιτυχίας.
  Πάντως χαίρομαι που απαντάς καμιά φορά σαν άνθρωπος, και όχι με κάτι σαν: Τσίπρας Ολέ κ.λ.π.!

 25. Ο/Η faros λέει:

  Red Ghost: Συγνώμη που παρεμβαίνω, αλλά να σε … διορθώσω, … κάθε άλλο παρά να ξεφύγουμε από τον καπιταλισμό θέλουν οι συνασπισμένοι, … ίσα-ίσα, τον καπιταλισμό και τα μάτια τους!
  Επίσης το ξαναέγραψα … κλασσική μέθοδος του οπορτουνισμού είναι οι τάσεις …
  Τον ρώτησα κιόλας τον Λάμπρο αν δέχεται ότι είναι οπορτουνιστής ή όχι και δεν απάντησε … τί να πει άλλωστε !!!
  Απαντάει ως άνθρωπος τώρα που ήρθε η … γιαγιά του από το χωριό να δει τη συγκέντρωση του ΚΚΕ και να ακούσει την ομιλία της Αλέκας (έτσι δηλώνει σε όλα τα μπλογκ …) και φαίνεται ότι του … τράβηξε τα αυτιά !!!

 26. Ο/Η karioso λέει:

  @Red Gost

  «Πρέπει να μελετάμε την πείρα και αυτών των δεκαετιών. Η οποία επιβεβαιώνει το διαλεκτικό υλισμό σαν φιλοσοφία.
  Εσύ δηλαδή τι συμπεράσματα βγάζεις; Που είναι το λάθος στην οικοδόμηση του σοσιαλισμού στον 20ο αιώνα; Υπάρχει κάποια άλλη προσπάθεια να ξεφύγουμε από τον καπιταλισμό που να είχε καλύτερα αποτελέσματα;»

  Πολύ σωστά! Και μπράβο για τις επισημάνσεις!

  Μόνο που πρέπει να υπολογίζουμε οτι ο Μαρξισμός και σαν κοινωνική θεωρία και σαν φιλοσοφία είχε πολλές «αναγνώσεις».

  Μία απο αυτές τις «αναγνώσεις» λοιπόν, μας έδωσε την συγκεκριμένη απόπειρα εφαρμογής του σοσιαλισμού κατά τον 20ο αιώνα.

  Η ιστορία μας έδειξε οτι αυτη η «ανάγνωση» ήταν λάθος, αφού το «σοσιαλιστικό πείραμα» κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος.

  Ετσι λοιπόν η επιμονή του σημερινού ΚΚΕ, στην υπεράσπιση ενός μοντέλου που ιστορικά έχει αποδειχθεί αποτυχημένο, κάθε άλλο παρά συμφωνεί με τη φράση σου: «Πρέπει να μελετάμε την πείρα και αυτών των δεκαετιών.»

  Δηλαδή ή πρέπει να δεχθούμε οτι το ΚΚΕ (σε αντίθεση με τον Μαρξισμό) δεν διδάσκεται απο την πείρα της προηγούμενης περιόδου, ή (το πιθανότερο) έχει άλλους λόγους (πολύ λιγότερο ιδεολογικούς) που δεν «θέλει» να διδαχθεί.

 27. Ο/Η sotos λέει:

  Karioso esy yposthrizeis ton syn swsta?Pote exei pei oti ta sygentrwmena mesa paragwghs prepei na anhkoyn stoys ergates o SYN/SYRIZA (epishma dhladh psifhsmena grapta)??Ayto to leei h oxi o Marx?

  O syn den exei kamia sxesh me to Marx giati einai komma astiko sosialdhmokratiko.H monh isws sxesh einai ka8ara ayth poy toy leei h diafhmistikh toy etaireia gia na psareyei aristeroys pshfoys. Ayta

 28. Ο/Η faros λέει:

  sotos: Φίλε μου, ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα καθαρά σοσιαλδημοκρατικό κόμμα (και αυτό παίζεται … μάλλον για ακραιφνή φιλιλεύθερο το κόβω (!!!), αλλά τέλος πάντων …) και ως εκ τούτου τα μέσα παραγωγής τα θέλει να ανήκουν στο μεγάλο κεφάλαιο.

  Και τη μόνη σχέση που έχει με τον Μαρξισμό (και τον Μαρξ) είναι ότι όλοι τους είναι βαθειά … αντιμαρξιστές !

 29. Ο/Η karioso λέει:

  @sotos

  Οχι φίλε μου, δεν υποστηρίζω τον Συν. Υποστηρίζω το ενωτικό αριστερό εγχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ. Απο το οποίο λείπει το ΚΚΕ (δυστυχώς). Ο καρεκλοκενταυρισμός βλέπεις…

  Η δυναμική αυτού του εγχειρήματος είναι μεγάλη. Το βλέπει οποιοσδήποτε πολίτης ζει έξω απο το «σπίτι του λαού», στην πραγματική κοινωνία. Σαφώς και το εγχείρημα θα είχε πολύ μεγαλύτερη δυναμική με την συμμετοχή τού ΚΚΕ. Αυτό δεν ήταν πάντα και το όνειρο κάθε αριστερού, σ’αυτή τη χώρα; Ενότητα στη δράση, της Αριστεράς. Δυστυχώς το απολιθωμένο σταλινικό ιερατείο του Περισσού και τα παπαγαλάκια του (τύπου Φάρου), δεν αφήνουν να πραγματοποιηθεί αυτό που επιθυμεί η συντριπτική πλειοψηφία των αριστερών ψηφοφόρων.

  Στο δεύτερο θέμα που μου θέτεις τώρα. Οτι δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα (σχηματισμός είναι, αλλά τέλος πάντων) αστικό…σοσιαλοδημοκρατικό(;).

  Διάβασε λοιπόν το παρακάτω κομμάτι, απο την διακύρηξη της πρώτης πανελλήνιας συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ, για να βεβαιωθείς και απο «επίσημο» (λες και χρειάζεται) έγγραφο, οτι είναι αντικαπιταλιστικός – αντιιμπεριαλιστικός σχηματισμός.

  «Ο αγώνας για την υπεράσπιση των κοινωνικών κατακτήσεων των εργαζομένων είναι αναπόσπαστα συνδεδεμένος με τον αγώνα ενάντια στο πολιτικό σχέδιο του νεοφιλελευθερισμού, που αποσκοπεί στη διάλυση του κράτους πρόνοιας, στην απ’ ευθείας υπαγωγή στο κεφάλαιο και στη λογική του κέρδους όλων των δημόσιων αγαθών και υπηρεσιών (παιδεία, υγεία, ασφάλιση, δημόσιοι οργανισμοί κ.λπ.), στην απορύθμιση και ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, στην καθήλωση των μισθών και των συντάξεων, στην πλήρη ασυδοσία της αγοράς, που εκτός των άλλων οδηγεί στην υπερχρέωση των νοικοκυριών στις Τράπεζες και στη διάβρωση του εισοδήματός τους. Και για να είναι αποτελεσματικός, χρειάζεται να είναι ταυτόχρονα αγώνας ασυμβίβαστος ενάντια στον πόλεμο και υπέρ της διαρκούς ειρήνης, ενάντια στον καπιταλισμό και τον ιμπεριαλισμό, αγώνας ενάντια στον κοινωνικό αποκλεισμό, το ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία, ενάντια στη διάκριση των φύλων και το σεξισμό, αγώνας για την οικολογική προστασία του πλανήτη και την πολιτισμική αναγέννηση της χώρας μας.»

  Αν λοιπόν τα (κατά τη γνώμη σου) αστικά…σοσιαλοδημοκρατικά κόμματα, είναι ταυτόχρονα και αντικαπιταλιστικά – αντιιμπεριαλιστικά, καλώς να ορίσουν!

 30. Ο/Η sotos λέει:

  3ana rwtw pote o SYRIZA exei pshfisei oti ta ergostasia prepei na anhkoyn stoys ergates?Poy 8a milhsete eseis gia Marx tromara sas. Ante na diale3ete kanenan «antimperialisth» prw8ypoyrgo gia thn sygyvernhsh kai meta…

  A kai liga logia gia ton syntrofo faro!

 31. Ο/Η faros λέει:

  sotos: Καλημέρα. Σε ποιον ρωτάς τέτοια πραγματα;;; Από ό, τι φαίνεται – από τα σχόλιά τους εννοώ – τουλάχιστον αυτοί που επισκέφτονται τούτο το μπλογκ, μάλλον δεν πρέπει να είναι ούτε στον συν ούτε στον σύριζα ούτε πουθενά, μάλλον κάνουν … χαβαλέ !!!

 32. Ο/Η karioso λέει:

  @sotos
  «3ana rwtw pote o SYRIZA exei pshfisei oti ta ergostasia prepei na anhkoyn stoys ergates»

  Τι άλλο θα δούν τα…αυτιά μας και θα ακούσουν τα…μάτια μας!

  Να…ψηφίσει ο Συνασπισμός οτι πρέπει να… ανήκουν τα εργοστάσια στούς εργάτες!!!

  Όχι ρε φίλε. Δεν το έχει ψηφίσει ακόμη! Περιμένει να το… ψηφίσει το ΚΚΕ, που είναι και πιό επαναστατικό!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: