Με αφορμή τον καταμερισμό δουλειάς στο ΚΚΕ.

Τελικά πολύ πλάκα έχει η αστική προπαγάνδα και οι «δημοσιογράφοι» της!

Ή «όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει … κρεμαστάρια» !!!

Άντε να εξηγήσεις τώρα, ότι ο λόγος για τον οποίο το ΚΚΕ στην Ελλάδα, ή σε άλλη χώρα το όποιο άλλο μαρξιστικό – λενινιστικό κόμμα, δέχεται τα πυρά του αντίπαλου, είναι επειδή τις διακηρύξεις του φροντίζει να τις κάνει πράξη.
Το ΚΚΕ, λοιπόν, ως Κόμμα Νέου Τύπου είναι το Κόμμα εκείνο, που δίνει εξετάσεις για την πολιτική του δράση ΜΟΝΟ στην εργατική τάξη. Που φροντίζει να γκρεμίζει αυταπάτες για το πως μπορεί να γίνει η ανατροπή. Μία από αυτές τις αυταπάτες είναι και η λεγόμενη κοινοβουλευτική δουλειά, δεν ανατρέπεται το σύστημα με τον … κοινοβουλευτισμό!
Η Λαϊκή Εξουσία δεν θα κατακτηθεί από την Εργατική Τάξη με όρους αστικής δημοκρατίας!
Το αστικό κοινοβούλιο δεν είναι παρά ένα ακόμα μετερίζι αγώνων και … τέλος!

Άντε να τα εξηγήσεις αυτά σε κατά τα άλλα «καλών προθέσεων» δημοσιογράφους, που ψάχνουν με όρους … «Συνασπισμού» να εξηγήσουν, γιατί στο ΚΚΕ ένα στέλεχος σήμερα οργανώνει τη δουλειά στην Πελοπόννησο, αύριο πάει στην Κρήτη, μεθαύριο βρίσκεται στα έδρανα της Βουλής και τέλος από κει λίγο αργότερα τον … βρίσκεις στη Λαμία!
Στο μυαλό αυτών με τις «καλές προθέσεις», όλα αρχίζουν και τελειώνουν στο κοινοβούλιο. Έχουν αναδείξει το βουλευτικό αξίωμα σε … πανάκεια. Πιστεύουν ότι είναι αυτό που λένε ο «Ναός της Δημοκρατίας»!!!

Ευτυχώς, όμως, για το εργατικό κίνημα ΟΛΑ αρχίζουν και τελειώνουν, έξω από το κοινοβούλιο!

20 Responses to Με αφορμή τον καταμερισμό δουλειάς στο ΚΚΕ.

 1. Ο/Η Rizobreaker λέει:

  Σωστός!!

  Και μιας και κλείνεις αναφέροντας το εργατικό κίνημα, ρίξε μια ματιά εδώ:
  http://rizobreaker.blogspot.com/2008/05/blog-post_06.html

 2. Ο/Η karioso λέει:

  Φάρε, καλησπέρα.
  Όσο και να προσπαθείς, το κρέας, ψάρι δεν βαφτίζεται.
  Βεβαίως ένα κόμμα (είτε ΝΕΟΥ τύπου, είτε Παλιου) έχει το δικαίωμα να κάνει καταμερισμό δουλειάς στα στελέχη του, με τον τρόπο που αυτό νομίζει. Έτσι λοιπόν και το ΚΚΕ προκειμένου να αντιμετωπίσει τα (πασιφανέστατα) προβλήματα του, αυτού τού καιρού, μπορεί (και πρέπει) να αναδιατάξει τα στελέχη του (κατ’ εμέ και πολλά άλλα πράγματα).

  Όμως εδώ δεν πρόκειται περί αυτού. Οι βουλευτές εκλέγονται μέ βάση τούς κανόνες του αστικού κοινοβουλευτισμού, τούς οποίους το ΚΚΕ σέβεται απολύτως. Αλλιώς δεν θα μετείχε στίς εκλογές.

  Ένας απο αυτούς τούς κανόνες είναι και ο κανόνας της σταυροδοσίας. Οι ψηφοφόροι (οι οποίοι μπορεί και να μήν είναι μέλη του κόμματος) καλούνται να ψηφίσουν συγκεκριμένους ανθρώπους. Έτσι λοιπόν οι ψηφοφόροι π.χ της Λάρισας, σαφώς και προτίμησαν τον Τσιόγκα αντί του Σκυλλάκου. Και οι ψηφοφόροι αυτοί (ξαναλέω) ΔΕΝ είναι όλοι μέλη του κόμματος, για να δεσμεύονται απο τις αποφάσεις του.

  Η καθαίρεση λοιπόν των τριών βουλευτών αποτελεί περιφρόνηση στην επιλογή των ψηφοφόρων του ΚΚΕ και δείχνει την νοοτροπία του κόμματος αυτού, απέναντι τους.

  Εκτός αν το ΚΚΕ δώσει σε αυτούς τούς ψηφοφόρους «επαρκείς» εξηγήσεις.

  Και «επαρκείς» εξηγήσεις είναι, είτε οτι οι συγκεκριμένοι δέν επιτέλεσαν σωστά τα καθήκοντα τους, είτε οτι δρούσαν ενάντια στήν πολιτική του κόμματος.

  Η δικαιολογία «τούς χρειαζόμαστε αλλού» δεν πείθει κανέναν.
  Ξέρεις γιατί; Γιατί στο «Επαναστατικό Κόμμα Νέου Τύπου», αναντικατάστατοι δεν υπάρχουν.

  Φοβάμαι όμως οτι η αλήθεια είναι πιό απλή. Θα το δείξει ο καιρός.

 3. Ο/Η faros λέει:

  karioso: Καλή σπέρα και σε σένα !
  Γιατί άραγε δεν μου κάνει καμία μα καμία εντύπωση το ότι δεν κατάλαβες τίποτα;;;;;;;;;

  Το αντίθετο θα μου ήταν πολύ παράξενο …

  Μείνε με τις οπορτουνιστικές σου απόψεις δεν μπορώ και δεν θέλω να σε πείσω για το αντίθετο …

 4. Ο/Η faros λέει:

  Rizobreaker : Το διάβασα το άρθρο σου, σύντροφε, το διάβασα πριν …

 5. Ο/Η Λάμπρος λέει:

  Φάρε
  πάντως να ξέρεις πως γενικάόλα τα κόμματα όταν κοπτοράπτουν, έχουν και μια δικαιολογία να πουν. Συνήθως ακόμα και τα αστικά κόμματα τα ίδια λένε πάνω κάτω…
  Τώρα εσύ που είσαι και μακριά από τα κέντρα αποφάσεων καλά κάνεις και πιστεύεις αυτά που πρέπει να πιστέψεις.
  Αλλά για έλα να είχατε βουλευτή στην Αλεξανδρούπολη, με γραμμή για σταυροδοσία, όπως γίνεται πάντα-να χεις φάει τα πόδια σου 2 μήνες μα πείσεις πως η επιλογή του κόμματος είναι ο Φάρος, και μετά από λίγους μήνες να πας στους ψηφοφόρους σου και να πεις λάθος η τότε γραμμή η σημερινή είναι η σωστή, διότι ο καταμερισμός και μπαρμπούτσαλα…

  Τώρα το με όρους Συνασπισμού δεν το κατάλαβα. Αν θέλεις να μου το εξηγήσεις.
  Πάντως όσο πιο πολύ επιτίθεστε στον ΣΥΡΙΖΑ και τον ΣΥΝ η υψηλή κοπτοραπτική θα γίνει το αγαπημένο σας χόμπυ…

 6. Ο/Η faros λέει:

  Κατάλαβες Λάμπρε γιατί σας αποκαλούμε οπορτουνιστές;;;;;;;;;;
  Εξ αιτίας όλων αυτών που γράφεις παραπάνω !!!

  Υ.Γ. και όσες προσπάθειες κι αν κάνω πάλι δεν θα καταλάβεις …. – φυσικά και δεν έχει σχέση με την νοημοσύνη σας η οποία φυσικά είναι και πολύ υψηλή, έχει σχέση με το πως βλέπεις (ετε) την κοινωνία και την αλλαγή της.

 7. Ο/Η ΠΕ ΕΛΔ λέει:

  @karioso & λάμπρος

  Καλά πλάκα μας κάνετε; Την ανακοίνωση της Κεντρικής Επιτροπής και τις δηλώσεις των παραιτηθέντων βουλευτών δεν τις πήρατε πρέφα;

  Για ρίξτε μια ματιά…

  Και για να εξηγούμαστε:

  Το ΚΚΕ ένα πρόβλημα μονάχα έχει να λύσει, της εξουσίας, που σημαίνει ανατροπή της εξουσίας της αστικής τάξης και άνοιγμα του δρόμου για το Σοσιαλισμό.

  Όσο για την αντιμετώπιση του θέματος, είναι χαρακτηριστικό πως όταν ήταν ακόμα «φρέσκια» η είδηση, στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ αναφέρθηκε πως «αυτό είναι ουσιαστικά αναβάθμιση» για τους βουλευτές που πέρασαν σε πόστα της δουλειάς της Κεντρικής Επιτροπής. Βέβαια το κατάλαβαν και στο επόμενο δελτίο δεν υπήρχε κάτι ανάλογο στο ρεπορτάζ… το αντίθετο.

  Όσο για τους ψηφοφόρους του ΚΚΕ, δε νομίζω ότι είναι άνθρωποι που περιμένουν «θελήματα» από τον ένα και τον άλλο (γιατί το έχω ακούσει κι αυτό σε ραδιόφωνο, το κρατικό μάλιστα). Ο κόσμος της δουλειάς είναι που ψηφίζει το Κόμμα του εργάτη γιατί θέλει να δει καλύτερες μέρες.

  Τέλος για τους ΣΥΡΙΖΑ και ΣΥΝ. Είναι τετριμμένο αλλά για μια ακόμα φορά πρέπει να πω αυτό που είναι η μεγαλύτερη και πιο εξόφθαλμη αλήθεια. Ποια η διαφορά του, ιδεολογικά και πολιτικά από το ΠΑΣΟΚ; Άρα δεν κατάλαβα γιατί να απαγορεύεται η κριτική εκ μέρους του ΚΚΕ σε ένα κόμμα του Μααστριχτ, των Συλλογικών Συμβάσεων (ψήφιζε τα 77 λεπτά αύξηση αλλά το 1 ευρώ το χαρακτήρισε κοροϊδία), των Σκοπιανοφάγων συλλαλητηρίων κλπ. Δεν κατάλαβα, χρωστάμε κάτι στο ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα;

  Νυσάφι πια μ’ αυτή την ιστορία, το μόνο που θα ήθελα να ήξερα θα ήταν αν βουλευτές από άλλο Κόμμα παραιτούνταν από το βουλευτικό αξίωμα… ωχ, άτοπο… συγγνώμη!!!

 8. Ο/Η ΠΕ ΕΛΔ λέει:

  @karioso

  Α! πουλάκι μου, τώρα το πρόσεξα, τι γράφεις ρε;

  «»Και “επαρκείς” εξηγήσεις είναι, είτε οτι οι συγκεκριμένοι δέν επιτέλεσαν σωστά τα καθήκοντα τους, είτε οτι δρούσαν ενάντια στήν πολιτική του κόμματος.»»

  Αυτό θέλετε να ακούσετε βρωμιάρηδες ε; Αυτό θέλει ν’ ακούσει το σύστημα, όμως ξέρεις κάτι, ΤΟ ΚΚΕ ΣΤΗΝ 90ΧΡΟΝΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΛΩΣΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ ΣΤΗ ΝΤΟΠΙΑ ΚΑΙ ΞΕΝΗ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΠΟΤΕ, τ’ ακούτε; ΠΟΤΕ!!!

 9. Ο/Η karioso λέει:

  Faros: «Κατάλαβες Λάμπρε γιατί σας αποκαλούμε οπορτουνιστές;;;;;;;;;;»

  Φάρε, μπορεί να είναι η «γραμμή» τέτοια, αλλα για σκέψου το λίγο…

  Με το να ρίχνεις τη «ρετσινιά» (οπορτουνιστές), δεν καθάρισες.

  Προφανώς το μπλόγκ σου το επισκέπτονται και άνθρωποι που δεν έχουν καμμία σχέση με το ΚΚΕ ή τον ΣΥΝ.

  Αυτοί λοιπόν ενδιαφέρονται για την ορθότητα (ή μη) των απόψεων που γράφονται και όχι την κομματική τοποθέτηση των γραφόντων.

  Η τακτική σου μοιάζει λίγο με την αναγραφή των κινδύνων απο το κάπνισμα, στα πακέτα των τσιγάρων. Είδες κανέναν να κόβει το τσιγάρο γιαυτό το λόγο;

  Το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να εξοικιώνουν τους καπνιστές με την ιδέα του θανάτου.

 10. Ο/Η faros λέει:

  Κατ΄αρχήν Καλημέρα σας.

  ΠΕ ΕΛΔ :Σύντροφε, … μυρίζει καιρό τώρα αυτή η … κολώνια !!! (Λάμπρος, karioso) εμένα δεν μου κάνει εντύπωση πλέον … ψάχνουν στον αστικό τύπο, βρίσκουν ότι αντικομμουνιστικό και χυδαίο άρθρο και μου το … αναπαράγουν, δεν βαριέσαι, εγώ πιστεύω ότι κάποιοα στιγμή και τούτοι θα καταλάβουν ότι το δίκιο είναι στην πλευρά του ΚΚΕ και θα στρατευτούν μαζί μας …

  karioso: Δεν είναι , αγαπητέ, «ρετσινιά» η έκφραση οπορτουνιστής , είναι πολιτική ορολογία που δείχνει αυτούς που τους αρέσει η σημερινή κοινωνία άντε με κάποιοα … μερεμέτια, σε αντίθεση με μας (τους κομμουνιστές) που θέλουμε την πλήρη ανατροπή της και αντικατάστασή της με μιαν άλλην την σοσιαλιστική-κομμουνιστική.
  Μην οικτίρεις την τακτική μου, δεν κρύβομαι, δεν λέω ψέμματα, δεν προσπαθώ να κοροϊδέψω κανέναν, όποιος μπαίνει στο μπλογκ μου με μια πρώτη ματιά , νομίζω, καταλαβαίνει αμέσως σε τι είδους μπλογκ μπαίνει, δεν συμφωνείς ;
  Φυσικά και ο καθένας έχει το δικαίωμα της επιλογής όπως πάρα πολύ σωστά παραθέτεις το παράδειγμα του τσιγάρου, με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο με αυτό, θέλει κάποιος να πεθάνει καπνίζοντας, δικαίωμά του … έ, δική μου δουλειά είναι να τον προειδοποιήσω γι αυτό και να του δείξω τον άλλο δρόμο, τώρα τί θα κάνει αυτός … δουλειά δική του!
  Έτσι είναι και η πολιτκή. Θέλει κάποιος να βολοδέρνει μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, να υποφέρει (μελάμε για τους μικρούς και τους εργάτες, έ;) εγώ του δείχνω τον δρόμο, αν αυτός θέλει να πηγαίνει με τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, τί να κάνω, κακό του κεφαλιού του …

 11. Ο/Η faros λέει:

  Το κεφαλάκι είναι κλείσιμο παρένθεσης και όχι αυτό που βγήκε …

 12. Ο/Η karioso λέει:

  @ΠΕ ΕΛΔ

  Κατ’αρχάς μήν εξάπτεσαι!

  Το ξέρω οτι υπάρχει πρόβλημα! Με νεύρα όμως δεν λύνεται. Ούτε με το αναμάσημα τσιτάτων απο τον Ριζοσπάστη.

  Απλή σκέψη και ηρεμία χρειάζεται!

  Η ώρα της ενότητας στη δράση της Αριστεράς πλησιάζει και τότε ίσως μετανιώσεις (όπως και χιλιάδες άλλοι πρώην σύντροφοι σου) για αυτά που λές τώρα.

  Υ.Γ Τα «ρε» και τα «βρωμιάρηδες», στον καθοδηγητή σου φίλε μου.

 13. Ο/Η karioso λέει:

  Αγαπητέ Φάρε, να μου επιτρέψεις να θεωρώ και γω τον εαυτό μου κομμουνιστή.

  Η διαφορά μας είναι ότι εγώ δεν χρειάζομαι «θεώρηση της βίζας μου» απο το ΚΚΕ, ούτε πρόκειται να δώσω αγώνα για να στηρίξω το κομματικό ιερατείο.

  Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι η αριστερή προοπτική της κοινωνίας. Ποιός θα την καταφέρει… Ούτε αυτό με ενδιαφέρει. Μακάρι να την πετύχει το ΚΚΕ. Τότε θα είμαι και γω μαζί.

  Όμως η λογική λέει οτι, ότι δεν πέτυχε 90 χρόνια τώρα (και με πολύ πιό φωτισμένα μυαλά στις τάξεις του) δεν πρόκειται να το πετύχει τώρα (με την Αλέκα και τη Λιάνα).

  Μόνο αν πολεμήσει το ίδιο την αρτυριοσκλήρυνση και τον δογματισμό του, ίσως κάτι καταφέρει.

  Και τότε να είσαι σίγουρος οτι (σε πολλά πράγματα) θα είμαστε στο ίδιο μετερίζι.

 14. Ο/Η faros λέει:

  karioso: Στην Ελλάδα είμαστε φίλε μου. στην Ελλάδα !!! Και στην Ελλάδα είσαι ό,τι δηλώσεις !!!
  (αυτό δεν σημαίνει ότι σε αμφισβητώ, μπορεί και να είσαι και να με … δοκιμάζεις, να δεις μέχρι που φτάνουν οι αντοχές μου – πάνε πολύ μακρυά να είσαι σίγουρος !!!)

  Πάντως αν δηλώσεις … παπάς και δεν φοράς ράσα, δεν θα σε πιστέψει κανείς !!!

  Το πιστεύω και εγώ ότι πολλοί άνθρωποι που σήμερα αν θες βριζόμαστε κιόλας, κάποιοα στιγμή θα βρεθούμε στο ίδιο χαράκωμα.

  Φίλε μου, το χω ξαναπεί τούτο το μπλογκ δεν θα διεκδικήσει και τον τίτλο του … ΚΜΕ !!!
  Απλά λίγο αν θες παίζουμε κιόλας.

 15. Ο/Η Λάμπρος λέει:

  Φίλε Φάρε
  επειδή η θεώρηση σου για τον οπορτουνισμό μου άρεσε για ρίξε μια ματιά στα παρακάτω να μου πεις την γνώμη σου…

  4η Ολομέλεια της ΚΕ του ΚΚΕ (Ιούλιος 1976)
  «5. Η ενότητα στη δράση.
  Το δοκιμασμένο όπλο της εργατικής τάξης
  στην πάλη για τη διεκδίκηση των οικονομικών, συνδικαλιστικών και των άλλων αιτημάτων της στάθηκε η ενότητα στη δράση. Η ανάγκη της ενότητας στη δράση γίνεται πιο επιτακτική, γιατί η εργοδοσία μαζί με το κράτος αντιμετωπίζουν πιο συντονισμένα τους αγώνες της εργατικής τάξης, γιατί η διοίκηση της ΓΣΕΕ, καθώς και οι διοικήσεις των περισσότερων Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων βρίσκονται στα χέρια της ρεφορμιστικής γραφειοκρατίας, πού διασπάει τις δυνάμεις της εργατικής τάξης, γιατί το μεγαλύτερο τμήμα της εργατικής τάξης είναι ανοργάνωτο, ενώ παράλληλα οι ίδιες οι δυνάμεις της Αριστεράς είναι διασπασμένες».

  4η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ της ΕΣΑΚ-Σ Φλεβάρη 1980.
  «7. Το πρόβλημα της μαζικοποίησης συνδέεται στενά με την λειτουργία των σωματείων με την ενεργοποίηση των μελών τους. Για τη σωστή λειτουργία των σωματείων χρειάζεται η εξασφάλιση της αυτοτέλειας στην οργάνωση και τη δράση του.
  Η ΕΣΑΚ-Σ παλεύει και πρέπει να είναι προσεχτική σε κάθε τάση υποκατάστασης των Διοικήσεων τους, της παραταξιοποίησης και της κομματικοποίησης των σωματείων, που οδηγεί στο στένεμα και την αδράνεια».
  5η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ της ΕΣΑΚ–Σ Ιούλη 1982.
  «6. Βασικός στόχος της δουλειάς της είναι:Επίμονη δουλειά στη βάση για την ενότητα και κοινή δράση της εργατικής τάξης. Ενωτική και συσπειρωτική πολιτική στα σωματεία και στους συνδικαλιστές για συνδικάτα πού δρουν με τη δική τους αυτοτέλεια από κάτω μέχρι πάνω, για να μπορέσουν σήμερα να υλοποιηθούν οι στόχοι πού χρόνια ολόκληρα έβαζε το δημοκρατικό συνδικαλιστικό κίνημα».
  «12. Σήμερα η παράταξή μας καλείται να παίξει έναν ξεχωριστό, καθοριστικό ρόλο στην πορεία του συνδικαλιστικού κινήματος. Η ΕΣΑΚ –Σ απέναντι στην παράταξη της ΠΑΣΚΕ επιμένει στην πολιτική της ενότητας στη δράση για τα συγκεκριμένα ζητήματα της εργατικής τάξης και του συνδικαλιστικού κινήματος.
  Αντιτάσσεται στον ηγεμονισμό της ηγεσίας της ΠΑΣΚΕ και με ενωτικό πνεύμα συζητάει και συνεργάζεται στη βάση, για την προώθηση των αιτημάτων των εργαζομένων.
  Ενωτική, συσπειρωτική στάση για την προώθηση των εργατικών προβλημάτων κρατάει επίσης απέναντι στα στελέχη του ΑΕΜ καθώς και στους συνδικαλιστές της βάσης, που για διάφορους λόγους, υποκειμενικού χαρακτήρα ανήκουν σε συντηρητικούς χώρους».
  · 6ης ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ της ΕΣΑΚ–Σ Οκτώβρη 1985.
  «25. Η ΕΣΑΚ-Σ βλέπει τα συνδικάτα σαν πλατιές μαζικές οργανώσεις της εργατικής τάξης στις οποίες συσπειρώνονται όλοι οι εργάτες ανεξάρτητα από οποιεσδήποτε διαφορετικές πεποιθήσεις.
  Τα Συνδικάτα οργανώνουν την πάλη των εργατοϋπαλλήλων για την λύση των προβλημάτων τους, σφυρηλατώντας μέσα από την πάλη αυτή την ταξική ενότητα και ανεβάζοντας την κοινωνικοπολιτική τους συνείδηση.
  Θεμελιώδης προϋπόθεση για να μπορέσουν να εκπληρώσουν την αποστολή τους είναι η οργανωτική τους αυτοτέλεια.
  Οι αποφάσεις τους πρέπει να παίρνονται μέσα από τις δικές τους διαδικασίες με την ευθύνη των εκλεγμένων οργάνων τους και σύμφωνα με τις διατάξεις των καταστατικών τους».
  «Τα προβλήματα της εργατικής τάξης δεν έχουν χρώμα και μέσα στο συνδικάτο είναι απ αράδεκτος ο διαχωρισμός των εργαζομένων ανάλογα με τις ιδεολογικές και πολιτικές τους πεποιθήσεις».

  Ολά τα παραπάνω κείμενα του Δημήτρη Γόντικα σας του μεγάλου κομμουνιστή που ορίεται για τον οπορτουνισμό που εσύ μας κατηγορείς…

  Πολλά φιλιά σύντροφοι…

 16. Ο/Η karioso λέει:

  Faros: «Πάντως αν δηλώσεις … παπάς και δεν φοράς ράσα, δεν θα σε πιστέψει κανείς !!!»

  Ακριβώς το αντίθετο πιστεύω εγω φίλε μου.

  Απο όσους φοράνε ράσα, ελάχιστοι των ελαχίστων είναι παπάδες. Αυτή είναι η διαφορά μας.

 17. Ο/Η faros λέει:

  Λάμπρε καλησπέρα. Αυτά που μου γράφεις είνοι … περσυνά ξινά σταφύλλια!!!
  Ποιό το νόημά τους;;;;;;;;;;;;
  Γιατί μου τα έγραψες;;;;;;;;;;
  Ειλικρινά δεν κατάλαβα … τα χρόνια που μου λες εγώ δεν ήμουν στο Κόμμα.
  Ακριβώς μετά (μετά δηλ. το 1986) , ό,τι θέλεις!!!

  Λάμπρε, αμφισβητείς ότι βαδίζεις στο δρόμο του οπορτουνισμού;;;;;;;
  Αν ναι, τότε φίλε μου, δεν γίνεται να βρίσκεσαι στις γραμμές του ΣΥΝ, ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ!!!
  (απ΄ό,τι φαίνεται κατέχεις καλά την θεωρία … , άρα …)

  Karioso: Μμμμ ναι … σωστά, αυτή είναι η διαφορά μας … εγώ βλέπω με την ψυχή και συ…

 18. Ο/Η faros λέει:

  Κλείνει η παρένθεση εκεί που είναι το … ανθρωπάκι γραμμότι μου.

 19. Ο/Η Λάμπρος λέει:

  Φάρε
  αν δεν ήσουν τότε στο κόμμα, και είσαι σήμερα συνταξιούχος. τότε σου ζητώ ξανά συγνώμη για ότι έχω πει μέχρι σήμερα. και δεν σε ξανααπασχολώ.
  Ζήσε τον μύθο σου, αφού δεν τον έζησες όταν έπρεπε.
  Με Κνίτες (στην λογική εννοώ) δεν αντιπαρατίθεμαι…

  Να σαι καλά ρε σύντροφε, να φυλάττεις Θερμοπύλες. Εμείς θα βρεθούμε στους αγώνες γιατί, θα το επιβάλλουν τα πράγματα…

 20. Ο/Η faros λέει:

  Κρίμα, ξαναέγινες ανυπόφορα προκλητικός , όπως όλο το συνάφι σου, κρίμα !!!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: