Για τον ΟΤΕ

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τον ΟΤΕ

Είναι ανυπόστατοι και παραπλανητικοί οι ισχυρισμοί της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων του «ευρωμονόδρομου», ότι μπορεί να υπάρξει συνδιοίκηση, ασφαλιστικές δικλείδες ή έλεγχος του δημοσίου στον ιδιωτικοποιημένου ΟΤΕ που να λειτουργεί υπερ των λαϊκών συμφερόντων.

Οι εργαζόμενοι πρέπει να απορρίψουν και να αντιπαλέψουν συνολικά την ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ και την απελευθέρωση του τομέα των τηλεπικοινωνιών που προωθεί η ΕΕ με την υπογραφή των κυβερνήσεων και της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
Μόνο έτσι το «όχι» στο ξεπούλημα του ΟΤΕ θα έχει αντίκρισμα και αποτέλεσμα.
Καμιά μετοχή του ΟΤΕ δεν πρέπει να βρίσκεται ούτε στο ελληνικό ούτε στο ξένο κεφάλαιο. Καμιά δράση του κεφαλαίου στις τηλεπικοινωνιες.

Η πάλη για ενιαίο, αποκλειστικά δημόσιο φορέα στις τηλεπικοινωνίες αποτελεί την μόνη απάντηση, τη μόνη λύση που συμφέρει όλους τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα.

24 Responses to Για τον ΟΤΕ

 1. Ο/Η george λέει:

  Είπα να μην ξαναγράψω αλλά με τέτοια post ….

  Τα φτωχά λαϊκά στρώματα έχουν χρυσοπληρώσει το δημόσιο ΟΤΕ και επικοινωνία δεν είχαν τόσα χρόνια. Αν ήταν μονοπώλιο ακόμα ο ΟΤΕ θα σερνόμασταν με 56k.
  Όταν προτοέβαλε ADSL ο αγαπημένος σας ΟΤΕ πλήρωνα 80€ το μήνα + ΦΠΑ, μόνο για τη σύνδεση (και δεν ανήκω σε πλόυσιο μη-λαϊκό στρώμα).
  Γενικά ο κρατικός ΟΤΕ είναι η αιτία που η Ελλάδα έχει μείνει πίσω σε όλους τους τομείς καθώς οι επικοινωνίες είναι η βάση της ανάπτυξης.

  Να θυμίσω και ένα παληό λαϊκό ανέκδοτο:
  ΔΕΗ = Δεν Έχουμε Ηλεκτρικό
  ΟΤΕ = Ούτε Τηλέφωνο Έχουμε

 2. Ο/Η Λάμπρος λέει:

  Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ για το θέμα της εκχώρησης του ΟΤΕ στη Ντόιτσε Τέλεκομ

  Η κυβέρνηση προχωρεί στην παράδοση -ξεπούλημα του ΟΤΕ στους Γερμανούς. Με την συμφωνία που ετοιμάζεται να υπογράψει και την εκχώρηση του μάνατζμεντ στην Ντόιτσε Τέλεκομ:

  * Δεν δεσμεύεται για την τιμολογιακή πολιτική της επιχείρησης μια που πλέον η αγορά θα είναι αυτή που θα αποφασίζει για το ύψος των τιμών.

  * Ανοίγει προοπτικές για την ακόμη μεγαλύτερη εκχώρηση ποσοστών του ΟΤΕ στους Γερμανούς.

  * Τινάζει στον αέρα την πολιτική ανάπτυξη και το επενδυτικό πρόγραμμα του ΟΤΕ σε μια στρατηγικής σημασίας επιχείρηση με αιχμή την τεχνολογική εξέλιξη, μια που οι νέοι μάνατζερ θα έχουν άλλες προτεραιότητες αντιμετωπίζοντας τον ΟΤΕ σαν υποκατάστημα της Ντόιτσε Τέλεκομ.

  * Ένα εθνικό όπλο ανάπτυξης αχρηστεύεται με τεράστιες επιπτώσεις στην οικονομία.

  * Μειώνεται ο ιδιαίτερος ρόλος της χώρας στην ευρύτερη περιοχή μια που ως γνωστόν ο ΟΤΕ έχει μια μεγάλη διείσδυση στα Βαλκάνια

  * Ο σίγουρα κερδισμένος είναι η MIG του κ.Βγενόπουλου. Άλλωστε αυτό το παιχνίδι της εξυπηρέτησης ιδιωτικών συμφερόντων η κυβέρνηση το γνωρίζει καλά.

  * Μεγάλος κίνδυνος υπάρχει για τις τηλεπικοινωνίες στον τομέα της εθνικής ασφάλειας.

  Ο νεοφιλελεύθερος δογματισμός της κυβέρνησης ολοκληρώνει ένα ακόμη έγκλημα που υπηρετήθηκε όμως και από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ που υιοθέτησαν και αυτές την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας.

  Ο ΣΥΝ, η κοινωνία, οι εργαζόμενοι δεν θα μείνουν απαθείς. Θα αγωνιστούν για την ανάκτηση του δημόσιου χαρακτήρα του ΟΤΕ.

  To Γραφείο Τύπου

 3. Ο/Η faros λέει:

  Αγαπητέ george, σε χαιρετώ !
  Στο είπα που θα βρεις … χειρότερα από δω !!!!!!!!!

  Όσο για το θέμα που βάζεις να συμφωνήσω μαζί σου, Κρατικός ΟΤΕ με τέτοιο Κράτος (καπιταλιστικό, ξενόδουλο κλπ. κλπ.) τί περίμενες να είναι;;;;;;;;;;
  Ξέρεις εμείς λέμε Δημόσιος ΟΤΕ με Λαϊκό Έλεγχο στην υπηρεσία των αναγκών του λαού μας.

  Λάμπρε, επειδή προφανώς δεν γνωρίζεις να σου πω τα εξής:

  1. Οι πρώτοι που τρέξαν να πάρουν μετοχές του ΟΤΕ όταν τον ξεπουλούσε το ΠΑΣΟΚ ήταν τα στελέχη του ΣΥΝ στον Οργανισμό!
  2. Ένας από αυτούς ο Ανέστος, πρωταγωνίστησε να πάνε οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ στην ιδιωτική ασφάλιση της Αγροτικής Ασφαλιστικής – πολιτική της Διοίκησης του Οργανισμού.
  3. Οι συνδικαλιστές του ΣΥΝ ήταν και είναι «ένα σώμα, μια ψυχή» με τους συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ παντού, στην Ομοσπονδία και στα Πρωτοβάθμια Σωματεία.
  4. Λίγο πριν πέσει το ΠΑΣΟΚ και έρθει η ΝΔ, τα μέλη και στελέχη του ΣΥΝ ήταν σε όλα τα πόστα στον ΟΤΕ παρέα με τους πασόκους – θέσεις προϊσταμένων, υπεύθυνων έργου κλπ. κλπ.
  5. Τέλος δεν γίνεται να είσαι με το Μάαστριχτ και παράλληλα να μιλάς για δημόσιο ΟΤΕ.

  Αυτό κατογορώ και εγώ τον ΣΥΝ ότι προσπαθεί να πατάει σε δύο βάρκες και συ αντί να απαντάς επί της ουσίας αυτών που γράφω, μου επιτίθεσαι λες και έχουμε τίποτα να χωρίσουμε εμείς οι δύο …

  Και για να είσαι «μέσα σε όλα», να σου βγάλω και κάτι … δώσε χαιρετίσματα στον φίλο σου ΟΤΕτζή Δ. Στρατούλη … θα καταλάβει αυτός … ίσως και η σύζυγός του, αν επέστρεψε …

 4. Ο/Η JohnyQ λέει:

  Καλό μήνα Φάρε!
  Καλά γύρισα και σε βρίσκω στην ίδια κατάσταση..καλά αυτός ο Λάμπρου ίδιος όπως τον άφησα!!

  «Μειώνεται ο ιδιαίτερος ρόλος της χώρας στην ευρύτερη περιοχή μια που ως γνωστόν ο ΟΤΕ έχει μια μεγάλη διείσδυση στα Βαλκάνια»
  και τον ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ λοιπόν στηρίζουν εκεί στο ΣΥΝ..κοίτα πράγματα!να «διεισδύσουμε» στα Βαλκάνια καταπιέζοντας και εκματαλλευόμενοι τους εκεί λαούς χρησιμοποιώντας μια καπιταλιστική επιχείρηση που είναι εδώ και χρόνια ο ΟΤΕ..

 5. Ο/Η Λάμπρος λέει:

  Φάρε
  κανονικά έπρεπε το σεντόνι να το γράψεις στον george και να του αναπτύξεις την θέση
  του κόμματος σου για τον ΟΤΕ και το ξεπούλημα που κάνουν. Λύνεις κανένα θέμα με αυτά που λες για τα μέλη του ΣΥΝ; Εγώ δεν είμαι ασφαλίτης, ούτε απολογητής. Εγώ παλεύω να αλλάξω τον κόσμο, και ενδεχομένως και αυτά που λες…
  Αλλά δυστυχώς είσαστε σαν τα άγρια θηρία τελευταία. Και αυτό δεν ευνοεί συζητήσεις…
  Οσο για τον Στρατούλη.
  Εγώ έναν άνθρωπο που έχει ένα νεφρό, που την ώρα του συνδικαλιστικού του καθήκοντός παθαίνει έμφραγμα και συνεχίζει να ζει παρ όλα αυτά στην πρώτη γραμμή της πολιτικής δράσης, άσχετα από το σε πια αριστερά βρίσκεται, τον εκτιμώ βαθύτατα. Και δεν μπορώ να πιστέψω σε συκοφαντίες και εμπάθειες.
  Φάρε μου
  θα σου πω κάτι για να τελειώνουμε με αυτό.
  Σήμερα στον ΣΥΝ και ανένταχτοι που παλιά ήταν στελέχη στο ΚΚΕ, υπάρχουν χιλιάδες.Στελέχη της πρώτης γραμμής στην καθοδήγηση, στον μηχανισμό που γνωρίζουν πολύ καλά πρόσωπα και πράγματα. Αν ήθελαν πραγματικά ν ακάνουν κακό στο ΚΚΕ πίστεψέ με σήμερα δεν θα μιλάγαμε καν. Πρέπει να το καταλάβεις αυτό, και να αφήσεις τώρα τα δήθεν που κάνουν οι πρώην, που έχουν στόχο να διαλύσουν το κόμμα κλπ
  Σου λέω με απόλυτη ευθύνη των λεγόμενων μου πως αν ξεκινήσει μια διαδικασία ανταλλαγής κατηγοριών για πρόσωπα, πράγματα και καταστάσεις που υπήρξαν εντός ΚΚΕ, να ξέρεις πως θα γελάσει και ο κάθε πικραμένος. Το θέμα μας όμως δεν είναι αυτό.
  Και για να μην λέμε πολλά θα σου αφιερώσω το παρακάτω να το διαβάσεις με προσοχή και να πάρεις από αυτό.
  «Το κόμμα μας υπογραμμίζει επίμονα την ανάγκη της ενότητας των εργαζομένων πάνω σε ταξική βάση, αγωνίζεται ενάντια στον τεχνητό διαχωρισμό τους σε διάφορες ομάδες.
  Υποστηρίζουμε τη θέση ότι ο εργάτης και ο υπάλληλος, ανεξάρτητα από το πολιτικό τους πιστεύω ή από το ύψος των αποδοχών τους είναι μισθωτοί δούλοι του κεφαλαίου.
  Οι αγρότες, οι επαγγελματοβιοτέχνες, οι επιστήμονες, όλοι οι εργαζόμενοι έχουν κοινά συμφέροντα και συσπειρώνονται στις μαζικές τους οργανώσεις, επιδιώκοντας την ικανοποίηση των συμφερόντων αυτών.
  Όλοι αυτοί δεν χωρίζονται σε δεξιούς, κεντρώους, ή αριστερούς, αλλά ανεξάρτητα από τις πεποιθήσεις τους βρίσκονται στην ίδια περίπου θέση μπροστά στον ίδιο εχθρό το μονοπωλιακό κεφάλαιο. Φυσικά στην εργατική τάξη, ανάμεσα στους εργαζόμενους υπάρχουν γνώμες, απόψεις, διαφορετικές από τις δικές μας.
  Διεξάγοντας εποικοδομητικό δημοκρατικό διάλογο, εμείς υποστηρίζουμε τις ιδέες μας, τις πολιτικές μας θέσεις, το δικαίωμα μας να κριτικάρουμε άλλες γνώμες.
  Ωστόσο επιδιώκουμε να το κάνουμε αυτό με τρόπο ώστε να βοηθούμε να βρίσκεται κοινή γλώσσα, να δυναμώνει η ενότητα των εργαζομένων, να δημιουργούνται σχέσεις εμπιστοσύνης και ισότητας μαζί τους στον αγώνα για τη λύση των κοινών προβλημάτων».
  Χαρίλαος Φλωράκης
  Π.Ε.Σ. Σεπτέμβριος 1986 σελίδα 20.(ΠΕΣ προβλήματα ειρήνης και σοσιαλισμού για τους νεότερους)

 6. Ο/Η Λάμπρος λέει:

  george
  ρε φίλε να σου πω κάτι. Στην Ελλάδα υπάρχει μια περίεργη σχέση θα λεγα, που έχουν κάποιοι με την πατρίδα.
  Εχει διαμορφώσει το οικονομικό κατεστημένο μια αντίληψη πως όταν ξεπουλιέται εθνικός μας πλούτος είναι για χάριν της πατρίδος μας, της περηφάνειας μας, και του αρχαίου πολιτισμού μας.
  Καλό είναι να είμαστε Ελληνες πατριώτες, αλλά να ξέρουμε και τι είναι πατρίδα .ετσι; Γιατί όταν οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές πουλήσουν με το ρυθμό που πάνε και τα δάση, και τις θάλασσες, και τα νησιά, και τα βουνά τότε δεν θα έχουμε πατρίδα ρε φίλε. Θα την έχουν άλλοι. Αυτό είναι η πατρίδα μας. Και εμείς που είμαστε στα φτωχά και λαικά στρώματα, εμείς ματώνουμε για την πατρίδα και για τον πλούτο της.
  Να διεκδικήσουμε την πατρίδα μας σημαίνει όχι μόνον να πηγαίνουμε σε εθνικιστικά συλλαλητήρια ή να καυχιόμαστε για την μεγάλη πολιτιστική μας κληρονομιά.
  Η αριστερά στον τόπο μας να μην ξεχνάς πως έχει δώσει μεγάλους εθνικούς απελευθερωτικούς αγώνες για την κατάκτηση του εθνικού μας πλούτου. Γιατί ουσιαστικά γι αυτό αγωνιστήκαμε, και αγωνιζόμαστε και σήμερα.
  Καλύτερες υπηρεσίες μπορεί να επιβάλει ο οργανωμένος αγώνας του λαού φίλε.

 7. Ο/Η ΕΛΕΝΗ λέει:

  Φαρουλάκο δεν σε χαιρέτησα σήμερα
  Αυθεντικέ Φάρε
  Είσαι παλικάρι και πραγματιστής
  Η σελίδα μου είναι μονίρης
  Φιλιά σ. Φάρε

 8. Ο/Η faros λέει:

  Johny Q : Γειά σου σύντροφε, καλώς μας ήρθές και καλό μήνα και για σένα.
  Αν εννοείς ότι με βρίσκεις ίδιο πολιτικά … χαίρομαι γι αυτό !
  Ξέρεις, δεν θα ήθελα να αλλάξω …

  Λάμπρε, μένω μόνο (από όλα όσα γράφεις) στο ότι παλεύεις για να αλλάξεις τον κόσμο!
  Θέλω να σου πω ότι χάρηκα πολύ με αυτό που γράφεις και άσε με να έχω τότε την ελπίδα ότι κάποιοα στιγμή θα βρεθούμε δίπλα δίπλα στο ίδιο μετερίζι δηλαδή στο ηρωϊκό ΚΚΕ.

 9. Ο/Η faros λέει:

  ΕΛΕΝΗ , καλησπέρα.
  Ευχαριστώ πολύ για την «επίσκεψη», ίσως μια μέρα να τα πούμε και από κοντά …
  Πού ξέρεις;;;; Όλα γίνονται σ΄αυτή τη ζωή …
  Να είσαι καλά.

 10. Ο/Η george λέει:

  @Λαμπρος
  Ο ΟΤΕ και η κάθε επιχείρηση δεν είναι εθνικός πλούτος. Αντίθετα δημιουργεί εθνική φτώχεια. Ξαναλέω ότι οι επικοινωνίες είναι βασικός παράγοντας ανάπτυξης και η Ελλάδα τόσα χρόνια δεν είχε επικοινωνίες. Άρα αν μας νοιάζει η πατρίδα μας δε θα πρέπει να θέλουμε αυτό τον ΟΤΕ.
  Ο μόνος ρόλος που έπαιξε και παίζει ακόμα ο υπό κρατικό έλεγχο ΟΤΕ είναι ο διορισμός άπειρων γαλάζιων και πράσινων κυρίως, αλλά φοβάμαι και κόκκινων παιδιών με τους γνωστούς ιδιοτελείς σκοπούς της εξουσίας.

  Το κράτος ως επιχειρηματίας έχει αποτύχει παντού. Αυτό που νομίζω ότι χρειάζεται είναι ισχυρή δημοκρατία που να μπορεί να ελέγχει τις όποιες εταιρείες προς όφελος του λαού.
  Το κράτος όμως ώς εταιρεία είναι σίγουρη αποτυχία. Όσο αγνές κι αν είναι οι προθέσεις, οι διορισμένοι, μόνιμοι, χωρις κίνητρο υπάλληλοι, καταλήγουν σε ένα δυσκίνητο και αντιπαραγωγικό οργανισμό που σίγουρα είναι πλήγμα στα συμφέροντα του λαού.

  Καταλαβαίνω ότι στην Ελλάδα μας έχουν ποτίσει με την καραμέλα ότι το κρατικό είναι και καλό (ΟΤΕ, ΔΕΗ, Ολυμπιακή, κλπ) προσωπικά όμως σαν εργαζόμενος δεν έχω δεί κανένα καλό από όλους αυτούς (χώρια το γαϊδουρινό ύφος που έχουν όταν επικοινωνείς μαζί τους). Οι μόνοι που οφελούνται είναι όσοι έχουν διοριστεί εκεί και όσοι έχουν το πλεονέκτημα να διορίζουν αλλά και να νέμονται τα κονδύλια, μίζες κλπ.

  Ο πλούτος της Ελλάδας και κάθε χώρας είναι η δουλειά και η παραγωγή του λαού. Και σ’ αυτή τη χώρα η δουλειά υπονομεύεται από αυτές τις κλίκες των προνομιούχων. Άρα για μένα βλάπτουν και καταστρέφουν κάθε προσπάθεια ανάπτυξης και μόνο εθνικος πλόυτος δεν είναι.

  Τώρα για τους πατριδοκάπηλους που αναφέρεις τι να πω. Βλάπτουν ακόμα περισσότερο γιατί περνάνε μια εικόνα πως αφού οι σπουδαίοι μας πρόγονοι έκαναν τόσα θαυμαστά, ε εμείς μπορούμε να πίνουμε φραπέ όλη μέρα στους καφενέδες και η ανθρωπότητα θα πρέπει να μας κόψει αιώνια σύνταξη. Έχουν περάσει το μήνυμα στην κοινωνία πως η Ελλάδα είναι το κέντρο του κόσμου, πως έχουμε ανώτερο DNA (αλήθεια μια εθνική ανάλυση DNA ίσως θα είχε ενδιαφέροντα και απρόσμενα αποτελέσματα) και άλλες αηδίες.
  Όλα αυτά Λάμπρε και Φάρε δοηγούν με γοργά βήματα στο φασισμό. Μου κάνει εντύπωση όμως που και αυτοι (ΛΑΟΣ κλπ) συμπλέουν απόλυτα με τους όρους περί «εθνικού πλούτου». Δε σας έχει προβληματίσει αυτό;

 11. Ο/Η george λέει:

  Και κάτι ακόμα, φαντάζεσαι να ήταν δημόσιο και το Internet; Για να γράψουμε ένα post θα έπρεπε να αποτανθούμε αρμοδίως εις τριπλούν, να πάρουμε 8 υπογραφές προϊσταμένων και 5 σφραγίδες, παράβολα δημοσίου, παράβολα ταμείου υπαλλήλων Intenet, πιστοποιητικό γεννήσεως, δήλωση του νόμου τάδε θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής, πισοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων (ωχ) κλπ κλπ. Και μετά από κανένα εξάμηνο το post μπορεί να είχε εγκριθεί από την «υπηρεσία».

  Μάλον όμως δεν θα υπήρχε Internet και δε θα είχαμε την ευκαιρία να μιλάμε ελεύθερα και να ανταλάσσουμε απόψεις.

 12. Ο/Η faros λέει:

  Αγαπητέ, george, πολλά χρόνια τώρα βρίσκονται σε σύγκρουσή οι δύο γραμμές , από τη μία ο λεγόμενος ιδιωτικός τομέας και από την άλλη η Λαϊκή Οικονομία που πρεβεύω εγώ !
  Μόνο, αν μου επιτρέπεις, να σου πω ότι νομίζω μπερδεύεις το δημόσιο με τον εναγκαλισμό της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ , που χρόνια τώρα λυμαίνονται το δημόσιο τομέα και τον έχον φέρει σε αυτά τα χάλια !
  Εμείς μιλάμε για κάθε τομέα (άρα και το Ιντερνετ και την πληροφορική και τις λεγόμενες Νέες Τεχνολογίες) να είναι ταγμένος στην υπηρεσία του Λαού και όχι να εξυπηρετεί την κερδοσκοπία μιας χούφτας καπιταλιστών.
  Αυτά τα λίγα είναι και η ώρα περασμένη … και ειδικά για τον ΟΤΕ θα ήθελα να μπορούσαμε να συζητήσουμε κατ΄ιδίαν γιατί χρειάζονται ώρες να σου αναπτύξω τα δικά μου επιχειρήματα για τον Οργανισμό.
  Σε κάθε περίπτωση σε ευχαριστώ για την συμβολή σου στον διάλογο από δω.

 13. Ο/Η Xarianara λέει:

  Φάρε να ξέρεις ένα πράγμα για τους εργαζόμενους του ΟΤΕ!!Είναι δυσαρεστιμένοι με την κατάσταση που έφτασαν τα πράγματα ως εδώ..Αυτό μου το λέγανε εργαζόμενοι του ΟΤΕ στην περιοχή μου.Έρειχναν ευθύνες για ΠΑΣΚΕ ,ΔΑΚΕ και ΣΥΝ στον ΟΤΕ.Αυτό που προσπαθούσα να τους δείξω είναι η θέση που είχαμε πάνω στις εξελίξεις σαν ΕΣΚ-ΟΤΕ.Όμως υπάρχει η αντίληψη που σου έλεγα την προηγούμενη φορά!!

 14. Ο/Η faros λέει:

  Xarianara: Οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ έχουν ευθύνες και μάλιστα πολύ σοβαρές. Έχουν γίνει τόσα και αυτοί συνεχίζουν να ψηφίζουν τις παρατάξεις που βαρύνονται με εγκληματική αδιαφορία επί ΠΑΣΟΚ, για να φτάσουν τελικά εδώ τα πράγματα.
  Δεν έχω μάθει να … χαϊδεύω αυτιά – κάποτε το έκανα και το … σκυλομετάνιωσα σχεδόν αμέσως !
  Για τον ΟΤΕ μία ρήση αξίζει : Ήθελές τα και παθές τα !!!

 15. Ο/Η karioso λέει:

  Φάρε καλησπέρα.
  Σήμερα στις 9 το βράδυ, ο Χατζηνικολάου στο Alter, έχει τον Τσίπρα. Δεν πιστεύω να μην τον δείς! Γιατί έχει πέσει γραμμή να κάνουμε υψηλά ποσοστά τηλεθέασης.

 16. Ο/Η faros λέει:

  karioso: ΦΥΣΙΚΑ και θα το δω! Δεν μου έκανε τίποτα ο άνθρωπος, ίσα – ίσα, που μου είναι και αρκετά συμπαθής. Με έχετε παρεξηγήσει … μάλλον ανεπανόρθωτα !!!
  Α, φχαριστώ για την πληροφορία, δεν βλέπω και πολύ τιβι και δεν το ήξερα !

 17. Ο/Η george λέει:

  Φάρε συμφωνώ ότι φταίει ο εναγκαλισμός των κομμάτων με τον ΟΤΕ (και τις ΔΕΚΟ) γενικότερα. Αυτός ο εναγκαλισμός είχε νομίζω δύο κύρια σκέλη, μίζες και διορισμούς, αν και δεν μπορούμε να παραβλέψουμε και παρακολουθήσεις, ικανοποίηση άλλων αιτημάτων, κλπ.
  Δεν μπορώ λοιπόν να καταλάβω γιατί μας ενδιαφέρει τόσο πολύ τι λένε οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ (@Xarianara) αφού στην πλειοψηφία τους είναι κομματικά διορισμένοι και επι πλέον συνυπεύθυνοι για την κατάντια. Αυτοί δηλαδή υπήρξαν άριστοι μέχρι τώρα; Οι συνδικαλιστές τους πέρα από το να μάχονται για τα καλώς ή κακώς εννοούμενα συμφέροντα τους ενδιαφέρθηκαν ποτέ για τα συμφέροντα αυτών που υπηρετούν δηλαδή των πελατών δηλαδή τελικά του λαού (γιατί για τους μεγάλους πελάτες είναι πάντα διαθέσιμοι).

  Πάντα με ενοχλούσε ότι στην Ελλάδα πάντα φταίνε οι άλλοι. Εμείς (οι όποιοι εμείς) είμαστε πάντα τέλειοι. Δεν είναι έτσι όμως. Αν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι δεν αναγνωρίσουν και τα δικά τους λάθη δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα και μπορεί να έχουν μαζί τους κάποια κόμματα, θα έχουν όμως απέναντι την κοινωνία η οποία έχει μπουχτίσει πλέον από τις άθλιες υπηρεσίες τους, από τους κακούς τους τρόπους, από τους παχυλούς μισθούς και τις συντάξεις τους, και την αλαζονεία τους.

  Ευχαριστώ κι εγώ φάρε γιατί κάποια στιγμή έννοιωσα ότι οι διαφορετικές απόψεις ενοχλούν.

 18. Ο/Η george λέει:

  Φάρε έγραψα τα παραπάνω πριν δώ το τελευταίο σου σχόλιο. Με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο (οχι μόνο όμως για το θέμα της ψήφου αλλά και το θέμα του τι υπηρεσία προσφέρουν οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ).

 19. Ο/Η faros λέει:

  george: Στο πρώτο σχόλιο θα με βρεις σύμφωνο στα περισσότερα από αυτά που γράφεις, επέτρεψέ μου όμως, μια παρατήρηση. Έχω την άποψη ότι ναι μεν έχουν ευθύνες οι εργαζόμενοι, είναι από την άλλη δικό μας (μου) καθήκον να τους δείξουμε τον ορθό δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουν – και αυτό φυσικά, σηκώνει πολύ συζήτηση.

  Όχι δεν με ενοχλούν οι διαφορετικές απόψεις, καμιά φορά είμαι πιο ας πούμε νευρικός στις απαντήσεις μου απλά επειδή έτσι είναι ο χαραχτήρας μου – νομίζω ο καθένας έχει τα κουσούρια του !

  Φχαριστώ που συμφωνείς και συ μαζί μου σε κάποιοα πράγματα που τα θεωρώ σοβαρά πολύ σοβαρά μάλιστα (δεύτερο σχόλιο).

 20. Ο/Η george λέει:

  Ένα ακόμη σημείο που χρειάζεται μεγάλη προσοχή είναι η ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ* για αφελληνισμό του ΟΤΕ (Λαφαζάνης).
  Εντάξει καταλαβαίνω το να θέλει κάποιος τον ΟΤΕ υπό κρατικό έλεγχο (αν και διαφωνώ απόλυτα), να ανησυχεί για τους εργαζόμενους, να μη θέλει ούτε ελληνικό ούτε ξένο κεφάλαιο, όλα αυτά είναι επιχειρήματα που βασίζονται σε μια λογική, αλλά αφελληνισμός σαν επιχείρημα …
  Σαν εθνικοσοσιαλισμός μου ακούγεται αυτό το πράγμα και φοβάμαι ότι όσοι χρησιμοποιούν τέτοια επιχειρήματα λαϊκίζουν και βαδίζουν σε επικίνδυνα μονοπάτια.

  * Τι όνομα κι αυτό, μου θυμίζει τον τρόπο που μας κούρευαν όταν είμασταν μαθητές στο δημοτικό (σύριζα)

 21. Ο/Η faros λέει:

  george: Φίλε μου, ο ΣΥΡΙΖΑ (αααα, της … εποχής μου είσαι;;; – για το κούρεμα λέω …), ανήκει στον λεγόμενο σοσιαλδημοκρατικό χώρο γι αυτό και η σχετική ρητορική …
  Ξέρεις, δεν τους ενδιαφέρει π.χ. (ρητορικά πάντα, γιατί στην πράξη …) το ελληνικό κεφάλαιο αλλά το ξένο, καλός ο έλληνας κεφαλαιοκράτης καπιταλιστής, κακός ο ξένος !!!

  Εμείς, θέλουμε έναν ΟΤΕ, υπό Λαϊκό Έλεγχο στα πλαίσια μιας Λαϊκής Οικονομίας, αναπόσπαστο στοιχείο μιας Λαϊκής Εξουσίας.

 22. Ο/Η george λέει:

  Ναι Φάρε, μάλλον της ίδιας εποχής (κοντά στα 50). Πάντως δεν αφήνω την ηλικία να επηρεάσει την αμφισβήτηση των πάντων, όπως και όταν ήμουν 18.

 23. Ο/Η faros λέει:

  Καλημέρα , george, εγώ είμαι λίγο παραπάνω !!!
  Η αμφισήτηση των πάντων ήταν και για μένα τρόπος ζωής … στα 18!
  Σήμερα, έχω κατασταλάξει τί σόι κοινωνία θέλω, μια αταξική κομμουνιστική κοινωνία, που κουμάντο θα κάνουν τα σοβιέτ των εργατών, ακόμα κι αν «παράγουν» λάθη ή «προβαίνουν» σε παραλείψεις …
  Με άλλα λόγια να κάνω κουμάντο ΕΓΩ και ας κάνω και λάθη !!!

 24. Ο/Η george λέει:

  Σου το εύχομαι ολόψυχα αγαπητέ Φάρε, αλλά σου εύχομαι επίσης σε περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά από τα πολλά «λάθη» και «παραλείψεις» τουλάχιστον να έχεις ακόμα το δικαίωμα να αμφισβητείς.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: