Εμπρός στο δρόμο της … Γερμανίας!

Η είδηση «κυκλοφορεί» σήμερα και έρχεται από την Γερμανία, ξέρετε, που κυβερνάει η … ΝΔ και το … ΠΑΣΟΚ της χώρας αυτής!!!

Η είδηση μιλάει για «ανίερη συμμαχία» που συμφωνήθηκε στο Αμβούργο.
Εκεί, λοιπόν, για το δημαρχείο της πόλης, συμφώνησαν η Χριστιανοδημοκρατία (δηλ. η αντίστοιχη … ΝΔ) με τους Πράσινους (!!!) να συγκυβερνήσουν!
Πολλοί μάλιστα μιλάνε για ιστορικό γεγονός που αλλάζει τα δεδομένα της Γερμανίας!
Μετά, λέει, από δύο μήνες (τόσο πολύ κράτησαν οι … τσιριτσάντζολες!) εντατικές διαπραγματεύσεις ανάμεσα στους Δεξιούς Χριστιανοδημοκράτες και τους Αριστερούς Πράσινους, ειπώθηκε το μεγάλο «ναι» στο συνοικέσιο!
Το μήνυμα που στάλθηκε σε όλη την Γερμανία (εγώ θα έλεγα, και όχι μόνο, και όχι μόνο!) είναι ότι από σήμερα οι Πράσινοι παύουν να είναι μπαμπούλας – λες και ήταν ποτέ, τέλος πάντων – για τη Δεξιά και η Δεξιά για τους Πράσινους!!!
Καλά, κάτι γκρίνες θα έχουμε, κάθε αρχή και δύσκολη, μα σαν θέλει η νύφη κι ο γαμπρός … τύφλα να ΄χουν οι … πεθεροί κι οι πεθερές!!!

Εμείς βέβαια εδώ στην Ελλάδα δεν έχουμε … Πράσινους (εκτός ίσως του … ΠΑΟ, αλλά αυτό είναι άλλου … ποστ θέμα!), έχουμε όμως … Συριζάμενους με … πράσινες ευαισθησίες!!!
Γι αυτό, μην λες ποτέ, ΠΟΤΕ!
Ένας … γάμος μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, τώρα μάλιστα που πήραν τα μυαλά τους, έεεε συγνώμη, τα πανιά τους ήθελα να πω αέρα (στις δημοσκοπήσεις, ντε!), ας μην αποκλείουμε τίποτα.
Κυβέρνηση να γίνουν και ας είναι όπως να ΄ναι!!!

13 Responses to Εμπρός στο δρόμο της … Γερμανίας!

 1. Ο/Η george λέει:

  Φάρε η άποψή μου είναι ότι οι συνεργασίες και οι συνεναίσεις δεν πρέπει να απορίπτονται πάντα. Για μένα σίγουρα είναι προτιμότερες από το χάος.
  Αλήθεια τι σημαίνει το σημερινό πρωτοσέλιδο του Ριζοσπάστη «Λαϊκό κίνημα ικανό να αναμετριέται με τον αντίπαλο με όλες τις μορφές πάλης»; Μορφή πάλης είναι και ο ένοπλος αγώνας, τον υποστηρίζει και αυτόν η Αλέκα; Μπορείς σε παρακαλώ να μου το εξηγήσεις.

  Επίτρεψέ μου να σου θυμίσω τους στίχους του Ρήγα Φεραίου «γιατί κι η αναρχία ομοιάζει τη σκλαβιά, να ζούμε σα θηρία είν’ πιο σκληρή φωτιά».

 2. Ο/Η ΔΙΑΣ λέει:

  ΦΙΛΕ ΦΑΡΕ ΚΑΛΗΜΕΡΑ. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΙ Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗ ΑΠ΄ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑ ΔΕΝ ΑΠΕΧΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ. ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΔΙΑΣ…

 3. Ο/Η faros λέει:

  george: Όχι βέβαια ότι πάω να σου κάνω τον … έξυπνο, δεν διεκδίκησα ποτέ το … αλάθητο, αλλά το πρωτοσέλιδο του «Ρ» σημαίνει: Δυνατό, ταξικό, μαζικό λαϊκό κίνημα – δηλαδή η εργατική τάξη σε συμμαχία με τα άλλα λαϊκά στρώματα – που θα παλεύει ενάντια στα μονοπώλια, ενάντια στον ιμπεριαλισμό, που θα διεκδικεί την Λαϊκή Εξουσία.
  «Μη ξεχνάς τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο:»
  «Μη ξεχνάς ότι αν δεν γκρεμιστεί ο καπιταλισμός, η επανάληψη των εγκληματικών αυτών πολέμων είναι όχι μόνο δυνατή, αλλά και αναπόφευκτ稻
  Η κομμουνιστική Διεθνής έχει ως σκοπό τον ένοπλο αγώνα για την ανατροπή της διεθνούς αστικής τάξης και την ίδρυση της διεθνούς δημοκρατίας των Σοβιέτ, που είναι ο πρώτος σταθμός, στο δρόμο της ολοκληρωτικής κατάργησης κάθε κυβερνητικού συστήματος».
  (Από το καταστατικό της Κ.Δ.)

 4. Ο/Η faros λέει:

  ΔΙΑΣ: Συμφωνώ φίλε μου. συμφωνώ …

 5. Ο/Η george λέει:

  Ο οποισδήποτε αγώνας που έχει σα σκοπό τη βελτίωση των συνθηκών είναι δεκτός (ακόμη και όταν διαφωνεί κανείς για το τι πραγματικά σημαίνει βελτίωση). Ο ένοπλος όμως … μάλλον με χαλάει. Και ομολογώ ότι από την απάντηση δεν κατάλαβα αν το ΚΚΕ τον έχει μέσα στα πλάνα του. Αν ναι σε παρακαλώ πες μου για να μεταναστεύσω όσο είναι καιρός 🙂

 6. Ο/Η Λάμπρος λέει:

  Φάρε
  σε πήρανε χαμπάρι κι άλλοι…
  Στο σωματείο πεθεροπαθών κάτω Ρεματιάς Ναυπακτίας «ο Κακομοίρης»
  οι ταξικές δυνάμεις πήραν 90 από τους 91 ψήφους και εκλέγουν 12 μέλη. Και τα 12 κερατάδες….

 7. Ο/Η faros λέει:

  Μπράβο Λάμπρε!
  Συνέχισε έτσι!!!

  Να καταλάβουν όλοι πιοι είναι οι οπαδοί του νέου αρχηγού του ΣΥΝ του Α. Τσίπρα!!!!

 8. Ο/Η faros λέει:

  george: Μου αρέσει το χιούμορ σου, να ΄σαι καλά!
  Σοβαρά τώρα δεν θα σου απαντήσω επί της ουσίας, θα μου επιτρέψει μόνο να σου πω ένα παράδειγμα.
  Πες λοιπόν, ότι η εργατική τάξη σε συμμαχία με τα άλλα λαϊκά στρώματα συμφωνούν και καταφέρνουν και καταχτούν την εξουσία – εγκαθιδρύοντας την Λαϊκή Εξουσία.
  Και πες κατά την διάρκεια της οικοδόμησης μιας νέας κοινωνίας, δέχεται την επίθεση (στρατιωτική) από ιμπεριαλιστικό κένρο.
  Τί νομίζεις ότι θα πρέπει να κάνει;;;;;

 9. Ο/Η jpml λέει:

  Φάρε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
  Για το θέμα που θίγεις δεν ξέρω τι να πω, αν δεχθεί κάποιος επίθεση ίσως, αλλά πάλι δεν υπάρχουν οι ένοπλες δυνάμεις γι αυτό το σκοπό;
  Επίτρψέ μου κάποια γενικότερα σχόλια: νομίζω ότι όλη αυτή η επαναστατική τακτική από πλευράς ΚΚΕ και η προβλέψεις για μαύρες μέρες μάλλον απομακρύνουν τον πολύ κόσμο (θα έλεγα μάλιστα ότι φοβίζουν). Σίγουρα η κατάσταση δεν είναι ρόδινη αλλά δεν ζούμε και σε κανένα μεσαίωνα. Έτσι λοιπόν πιστεύω ότι μπορεί το ΚΚΕ να κερδίζει κάποιους «οπαδούς» αλλά δεν θα μπορέσει ποτέ να αγγίξει την πλειοψηφία.
  Αντίθετα νομίζω ότι η μετριοπάθεια, ο ορθολογισμός (ακόμα κι όταν έρχεται σε αντίθεση με το «δόγμα»), και οι αμοιβαίες υποχωρήσεις των πολιτικών δυνάμεων δημιουργούν ισχυρή κοινωνία που μπορεί να μεγαλουργήσει και στην οποία φυσικά πρέπει να υπάρχει εναλλαγή στην εξουσία. Ακόμα και ο πιο τίμιος άνθρωπος αν μείνει για καιρό με απόλυτη εξουσία στα χέρια του θα καταντήσει ένας αισχρός απατεώνας (η ιστορία βρίθει από τέτοια παραδείγματα).
  Σε κούρασα ίσως και δεν ήταν αυτός ο σκοπός μου. Ούτε προσπαθώ να σε πείσω για κάτι. Αυτές είναι οι απόψεις μου και οι απόψεις αρκετών ανθρώπων με τους οποίους συζητώ. Προσωπικά δεν «ανήκω» σε κάποιον πολιτικό χώρο και προσπαθώ να ενημερωθώ πριν πάρω αποφάσεις, αυτό δε που είναι για μένα ανυπέρβλητο είναι η ελευθερία. Δε σου κρύβω λοιπόν ότι το θέμα του Ριζοσπάστη με ανησύχησε πολύ και καθώς η σελίδα της εφημερίδας δεν παρέχει τρόπο επικοινωνίας (πράγμα πολύ κακό) έθεσα το θέμα εδώ μιας και έχουμε ανταλλάξει απόψεις το τελευταίο διάστημα (φυσικά δε σε θεωρώ την επίσημη φωνή του ΚΚΕ 🙂 )

 10. Ο/Η faros λέει:

  jpml: Καλημέρα κι από δω και σε φχαριστώ για τις απόψεις σου (ποτέ δεν κουράζουν οι απόψεις, αλλοίμονο!).
  Φυσικά την επίθεση θα την αποκρούσουν οι ένοπλες δυνάμεις, ποιός άλλος;

  Απλά αλλάζεις το λεγόμενο αμυντικό δόγμα (δεν θα είναι προσανατολισμένες στις επιδιώξεις του ΝΑΤΟ π.χ.).

  Θα σε παρακαλέσω να δεις αντικειμενικά το εξής. Αν η συμπεριφορά και η δράση του ΚΚΕ ήταν διαφορετική απλά θα ακολουθούσε τον πορεία του Κομμουνιστικού Κινήματος στην Ιταλία, στην Γαλλία, στην Ισπανία κλπ.
  Ούτε μπορούμε να πούμε ψέμματα στο λαό (μην βλέπεται άλλοι είμαστε … και τέτοια!!!)
  αλλά ούτε και στον ταξικό αντίπαλο – πιθανό να μην ακούγεται ορθολογιστικό αυτό, αλλά έτσι είμαστε και έτσι θέλουμε τον κόσμο να ρθει μαζί μας.
  Δες πόσο κοντά είμαστε αυτό τον καιρό στους αλλοδαπούς εργαζόμενους στην Ηλεία, τι αιτήματα βάζουμε, πως προσπαθούμε να τους οργανώσουμε και τι επιθέσεις ακόμα και προπηλακισμούς δεχόμαστε από κάποιους.
  Τέλος φίλε jpml, να ξέρεις ότι το ΚΚΕ δεν έχει επίσημη και μη επίσημη φωνή, η φωνή του ΚΚΕ είμαστε όλοι μας (τα μέλη εννοώ) γι αυτό λέω καμμιά φορά ότι πρέπει να είμαστε πολύ προσεχτικοί στις αναλύσεις μας και από δω – τα μπλογκς.
  Α, ξέχασα και φυσικά ο Ριζοσπάστης στο ιντερνετ έχει επιλογή e-mail, αλλά δέχεται και επιστολές με τον … παραδοσιακό τρόπο – ΕΛΤΑ.

 11. Ο/Η jpml λέει:

  Καλημέρα φάρε, ( jpml=george )

  Από που μπορώ να στείλω e-mail στο ριζοσπάστη; Όσο κι αν έψαξα δε βρήκα κάποιο σύνδεσμο.

 12. Ο/Η faros λέει:

  Αγαπητέ jpml, πας κατ΄αρχή στο http://www.rizospastis.gr , μόλις μπεις στην ιστοσελίδα κυττάς λίγο δεξιά έχει κάποιες επιλογές θα δεις
  -ΚΚΕ
  – ΚΝΕ κλπ.

  Πάνω από αυτά έχει την επιλογή Διαφημιστείτε στο «ρ»
  και πάνω από αυτη την επιλογή :
  – Ταυτότητα – Επικοινωνία

  Έ, σ΄αυτήν μπορείς να στείλεις e-mail ανάλογα που θέλεις.

  Ελπίζω να σε κατατόπισα.

 13. Ο/Η george λέει:

  Δυστυχώς Φάρε ο «Ρ» απαξιώσε να μου απαντήσει μέχρι στιγμής. Έτσι μένω με την απορία, θα δώ κανένα κουμπουροφόρο στην πόρτα μου στο μέλλον; Ίσως κάποιον «αγωνιστή» που επειδή τον πνίγει το δίκιο θα ανατινάξει το «αστικό» λεοφωρείο που χρησιμοποιώ για να πάω στη δουλειά μου;
  Δεν ειρωνεύομαι, απλά ανησυχώ.

  ΥΓ. Ακόμα και οι δωρεάν εφημερίδες της γειτονιάς απαντάνε σε 2-3 μέρες …

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: