Τί ζόρι … τραβάει ο ΠΑΟ;

Διαβάζω ότι κάναν παρέμβαση η ΑΕΚ και ο ΠΑΟ στο CAS υπέρ της Καλαμαριάς.

Άντε για την ΑΕΚ το καταλαβαίνω, έχει … πρωταθλητικό συμφέρον, ο ΠΑΟ όμως;

Τί ζόρι τραβάει ο ΠΑΟ;;;;;;;; 

20 Responses to Τί ζόρι … τραβάει ο ΠΑΟ;

 1. Ο/Η george λέει:

  Νομίζω οτι δεν υπάρχει πιο άχρηστη ενασχόληση από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Αν η θρησκεία είναι το όπιο του λαού, το ποδόσφαιρο είναι στο «κρακ» του λαού.

 2. Ο/Η faros λέει:

  george: Και πάλι σωστόόόόόός !!!

  (θρησκεία, ποδόσφαιρο αν βάλεις και την … κακώς εννοούμενη πατρίδα έχεις ένα τρίπτυχο όλο τρέλα!!!!!!!!!!!!).

 3. Ο/Η george λέει:

  @faros
  🙂 Ευχαριστώ για τα όόόόό!

  Γενικά πιστεύω πως κάθε τι που φανατίζει τους ανθρώπους είναι «εργαλείο» για όποιον θέλει να μας κουμαντάρει δημιουργώντας τον προσωπικό του στρατό. Δυστυχώς η έλλειψη παιδείας που να παράγει κριτική σκέψη και αντικειμενικής ενημέρωσης διευκολύνει πολύ αυτές τις καταστάσεις.

 4. Ο/Η faros λέει:

  Συμφωνώ, μα εντελώς απόλυτα!
  Μόνο που εγώ αποδίδω την όλη κατάσταση στην ουσία του καπιταλιστικού συστήματος που ζούμε.
  Ξέρεις, τα χρόνια της χούντας το ποδόσφαιρο ήταν πάνω από την θρησκεία (πολλές φορές το εκμεταλλευόμασταν αυτό για να … περνάμε καλά – 31 μήνες στρατός δεν περνούσαν εύκολα …)

 5. Ο/Η sasantsos λέει:

  ok!!! ΣΩΣΤΑ τα σχόλια σας αλλά μην το παρατραβάμε κιόλας…
  Μην ξεχνάμε πως σε ορισμένες περιπτώσεις ανα το ν κόσμο το ποδόσφαιρό είναι τρόπος ζωής…!!! – Ξυπνάνε και κοιμούνται με αυτό στο μυαλό τους…γεννημένοι πραγματικά για αυτό…
  Όσο για τον ΠΑΟ και την ένσταση ταιριάζει το τι κάνεις Τζίγκερ, κουκιά σπέρνω…!!!

 6. Ο/Η george λέει:

  @faros Καλημέρα,
  Τα θυμάμαι αυτά που συνέβησαν τα χρόνια της χούντας (και όχι μόνο στο ποδόσφαιρο βέβαια). Δε νομίζω όμως οτι είναι αποκλειστικότητα του καπιταλιστικού συστήματος το να χρησιμοποιεί τον αθλητισμό για να κάνει τους ανθρώπους κοπάδι.
  Εξαρτάται βέβαια και τι θεωρούμε σαν καπιταλιστικό σύστημα, μιας και νομίζω οτι υπάρχουν διάφορες εκδοχές του. Για παράδειγμα η Κίνα η οποία θεωρητικά είναι ακόμα κομμουνιστική εφαρμόζει έναν άγριο καπιταλισμό ενώ αντίθετα σε πολλές καπιταλιστικές χώρες της δύσης η ατομικές ελευθερίες είναι απόλυτα σεβαστές.
  Αν σαν καπιταλισμό ορίζουμε την «ελεύερη αγορά», τότε να θυμίσω ότι η χούντα, οι ναζί, αλλά και ο ΛΑΟΣ πρόσφατα είναι φανατικοί εχθροί της.

 7. Ο/Η faros λέει:

  george: Καλημέρα και σε σένα. Σε παρακαλώ να μου επιτέψεις να ΜΗΝ συμφωνήσω μαζί σου! Φυσικά και ΜΟΝΟ στον καπιταλισμό ο λαός είναι κοπάδι, η Κίνα μην ξεχνάς ότι έχει ένα λαό 1,5 δις κατά βάση αγροτικό με πολλά προβλήματα για αυτό προωθεί μικτή οικονομία και όχι άκρατο καπιταλισμό – όπως Αμερική!!!-, οι λεγόμενες ατομικές ελευθερίες είναι μια πολύ παραξεγημένη έκφραση στο όνομα αυτής βρίσκονται στην κυριολεξία οι λαοί στη γωνία – δες στς αμερικάνικες εκλογές πόσοι συμμετέχουν.
  Ξέρεις το να είμαι ελέθερος να είμαι … άνεργος, συγνώμη αλλά προτιμώ να είμαι … ανελεύθερος εργαζόμενος με ικανοποιητικό μισθό (εργατικό και κοινωνικό) με ασφάλιση δωρεάν και πλήρη, πολιτισμό, αθλητισμό κλπ. κλπ.

  Δεν θυμάσαι καλά η χούντα ήταν ΥΠΕΡ της ελεύθερης αγοράς.
  Και φυσικά και ο κ. Καρατζαφέρης (δεν τον παρακολουθείς, αρκούντως …).

 8. Ο/Η faros λέει:

  sasantsos: Τυχαίνει (κι εγώ) να είμαστε Φανατικά Υπέρ του Μαζικού Λαϊκού Αθλητισμού και στα πλαίσια αυτά και του Ποδοσφαίρου, φυσικά!

 9. Ο/Η george λέει:

  @sasantsos
  «Το ποδόσφαιρο είναι τρόπος ζωής», τι σημαίνει αυτό; Και σε άλλα μέρη οι δολοφονίες είναι τρόπος ζωής, θα πρέπει να το δεχθώ;
  Άλλο αθλητισμός για όλους, και άλλο πρωταθλητισμός για τις τσέπες και τα όποια άλλα συμφέροντα του κάθε Τζιγγερ.

  @faros
  Δεν μπορώ να απγορεύσω σε κάποιον να διαφωνεί μαζί μου… Επειδή τελευταία σχολίασα κάποια απο τα posts σου, θα ήθελα να ξέρεις ότι δεν «ανήκω» κάπου. Πολλά από όσα υποστηρίζεις με βρίσκουν σύμφωνο και για πολλά άλλα διαφωνώ, νομίζω οτι αυτό είναι λογιό. Πάνω απ’ όλα όμως αυτό που μ’ ενδιαφέρει είναι η ελευθερία διότι είναι το αγαθό που επιτρέπει να κάνεις οτιδήποτε άλλο.
  Τώρα όλοι αυτοί που ονειρεύονται τη μείωση της ελευθερίας έχουν και το ποδοσφαιρο στο οπλοστάσιο τους, εξ ου και η επιμονή μου. Δε θα σας κουράσω άλλο μ’ αυτό το θέμα…

 10. Ο/Η ritsmas λέει:

  Κοίτα τωρα που δεν ξέρω από ποδοσφαιρικά.γμτ…

 11. Ο/Η faros λέει:

  george : Συνυπογράφω τα περισσότερα από αυτά που γράφεις και φυσικά δεν μας (με) κουράζεις καθόλου, αλλοίμονο να μας κουράζουν οι απόψεις και οι θέσεςι κάποιου, άσε που θεωρώ το να διαφωνούμε σε κάτι και να το καταγράφουμε, είναι υγεία!

  ritsmas: Εμείς, νομίζεις πως ξέρουμε ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
  Εγώ τουλάχιστον έχω να πάω σε γήπεδο καμιά τριανταρια χρόνια, μόνο τιβι παρακολουθώ.

 12. Ο/Η george λέει:

  @faros
  ευχαριστώ !

 13. Ο/Η sasantsos λέει:

  @ george έλεος ρε συ..΄τα ανακάτεψες όλα μαζί
  – άκου σε άλλα μέρη είναι τρόπος ζωής οι δολοφονίες…
  και σε τι έχει σχέση με το ποδοδφαιρό αυτό στην τελική…?
  Όταν γράφω πως το ποδοσφαιρο είναι τρόπος ζωής κάπου εννοώ το λαικό αίσθημα για αυτό το σπορ…την αγάπη…το οτι παιδάκια και μεγάλοι ξυπνάνε για να παίξουν με την μπάλα στα πόδια τους k;aue m;era (βραζιλία, αργεντινή π.χ)
  Για αυτούς το ποδοσφαιρο είναι κάτι διαφορετικό από ότι είναι για έσενα και για εμένα…
  ΕΛΕΟΣ ΔΗΛΑΔΗ

  FARE TΗΝ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΜΟΥ
  S FOR SANTSOS

 14. Ο/Η faros λέει:

  Καλημέρες , καλημέρες σε όλους !

 15. Ο/Η george λέει:

  @sasantsos
  Έχεις δίκιο, για κάποια παιδάκια το ποδόσφαιρο είναι τρόπος ζωής. Μπορείς να μου πεις όμως τι σχέση έχει ο ποταμός εκατομμυρίων ευρώ, οι μαφιόζικου τύπου εταιρίες, οι κάφροι χούλιγκανς (που μάλλον σαν παιδιά είχαν αυτό το όνειρο επίσης) με το όνειρο των παιδιών. Αυτά είναι που με εξοργίζουν και οχι το ποδόσφαιρο το ίδιο που σαν άθλημα είναι συμπαθητικό.
  Μήπως (λέω με το φτωχό μου μυαλο) οι κυβερνήσεις των χωρών που αναφέρεις έχουν χρησιμοποιήσει κατά κόρον το ποδόσφαιρο για την αποβλάκωση του κόσμου με αποτέλεσμα την εξαθλίωση που ζει σήμερα ιδιαίτερα στη Βραζιλία (φυσικά όχι μόνο εξ αιτίας του ποδοσφαίρου) .
  Προσωπικά με ενοχλεί πολύ που η πλειονότητα των ανθρώπων που ξέρω, κάθε πρωϊ και ιδιαίτερα τις Δευτέρες ασχολείται με το κατα πόσο η εταιρεία του Κόκκαλη ήταν καλύτερη από την εταιρεία του Τζίγγερ (συνήθως εις βάρος της δουλειάς τους). Αυτό για μένα σημαίνει αποβλάκωση και ύπνος βαθύς. (και να με συγχωρείς για τον κάπως βαρύ χαρακτηρισμό των ποδοσφαιρόπληκτων)

 16. Ο/Η sasantsos λέει:

  @ george τα ίδια πράγματα λέμε…
  και εγώ αυτό λέω ότι ο ποταμός εκατομμυρίων ευρώ δε έχει καμμία σχέση με το πραγματικό ποδόσφαιρο…!!!
  ΑΥΤΑ που γράφεις σωστά είναι αλλά δεν είναι αυτό που αντιπροσωπεύει τ ποδόσφαιρο γιατί απλά δεν είναι ποδόσφαιρο παρά πολιτική!!!
  ΣΕ ΧΑΙΡΕΤΩ

 17. Ο/Η george λέει:

  @sasantsos
  Αυτός λοιπόν είναι ο λόγος που δεν σπαταλώ το χρόνο μου στο να παρακολουθώ αυτή την αθλιότητα που ονομάζεται σούπερ λίμπα (ή κάπως έτσι)

 18. Ο/Η faros λέει:

  sasantsos, george : Μη νομίζετε ότι στα άλλα αθλήματα η κατάσταση είναι καλύτερη!
  Νομίζω ότι κατά βάση όλοι μας συμφωνούμε, απλά τα λέμε με άλλα λόγια.

 19. Ο/Η george λέει:

  Συμφωνώ φάρε, απλά στο ποδόσφαιρο είναι πιο τραγική η κατάσταση γιατι «είναι πολλά τα λεφτά Άρη» (όπως έλεγε και ο Σπύρος Καλογήρου)

 20. Ο/Η faros λέει:

  Σε άλλες χώρες … όπως αμερική τα λεφτά βρίσκονται αλλού …

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: