Πολιτικό lifting

Το lifting είναι μία διαδικασία της πλαστικής χειρουργικής, που αν βρεθεί η κατάλληλη, θα δώσει τα καλύτερα δυνατόν αποτελέσματα, που αφορά στην Αισθητική Ανάπλαση των εξωτερικών (σώμα, πρόσωπο) χαραχτηριστικών του ανθρώπου, αφήνοντας φυσικά τελείως ανέπαφο τον εσωτερικό κόσμο του.

Σε μια τέτοια, ακριβώς όμως, διαδικασία βρίσκεται αυτές τις μέρες και ο ΣΥΝ!

Κάνοντας … lifting αρχηγού, επιλέγοντας τον Mr. Alexis, αφήνει πίσω τον κ. Αλαβάνο και ό,τι κουβαλάει αυτός στην πλάτη του, προσπαθεί να κάνει τον κόσμο (με τη βοήθεια βέβαια και των αστικών ΜΜΕ) να ξεχάσει την … ασχημόφατσα που είχε διαμορφωθεί με τις πολιτικές που ακολούθησε μέχρι σήμερα.

Να ξεχαστούν :
– Πόσο πολύ στήριξε τα συλλαλητήρια για τα Σκόπια.
– Το ότι ψήφισε την Συνθήκη του Μάαστριχτ, που καθόριζε και οδήγησε με μαθηματική ακρίβεια στη σημερινή ιμπεριαλιστική ΕΕ.
– Πως χαιρέτισε (επιεικώς) ως τη νέα εποχή τις κεντροαριστερές κυβερνήσεις τύπου Γαλλίας και Ιταλίας που όλοι είδαμε τη στάση τους στις πολεμικές επειχειρήσεις των ΕΠΑ.
– Πως κοιτάξανε να τρέξουνε από τους πρώτους να δώσουν εξετάσεις στις ΕΠΑ υπογράφοντας στην αμερικάνικη πρεσβεία μετά το χτύπημα στους δίδυμους πύργους.
– Το ότι στον πόλεμο ενάντια στην Γιουγκοσλαβία υποστήριξε όλα τα προσχήματα του ιμπεριαλισμού, περί εθνοκάθαρσης και ίδιων ευθυνών στον Μιλόσεβιτς κλπ.
– Που βάλανε πλάτη σε όλες τις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις και τις ιδιωτικοποιήσεις.
– Που, τέλος, στηρίξανε το «σχέδιο Ανάν».

Ο Mr. Alexis, κάνει πως δεν τα ξέρει αυτά, κάνει πως δεν τα θυμάται, γιατί αποκαλύπτουν την αναξιοπιστία του ΣΥΝ και το ρόλο του και διακηρύσσει σήμερα ότι τη νέα γενιά δεν την αφορά το παρελθόν !!!
Μα, από το παρελθόν βγαίνουν τα κατάλληλα συμπεράσματα για να χαραχθεί η νέα πορεία στο μέλλον .

Υ.Γ. 1: Αφήστε ήσυχο τον Χαρίλαο Φλωράκη. Αλλιώς θα μας αναγκάσετε να εμφανίσουμε τα «χαστούκια» που φάγατε απ΄αυτόν  πριν και κατά τη διάρκεια του κρίσιμου 13ου Συνεδρίου.  Άλλωστε, είναι γνωστό, ότι πιάνετε στο χέρι σας (ή στο στόμα σας) το λερώνετε, έ, μη λερώνετε και το όνομα του Χαρίλαου!

Υ.Γ. 2: Και κάτι για τα τρένα (τ΄άφησε το Πασόκ, τα πιάσατε εσείς), κύριοι του ΣΥΝ.
Το τρένο της Ιστορίας έχει και σταθερή αφετηρία και σταθερή τροχιά και κατάληξη. Έχει σχέση με τον αγώνα για την κατάργηση της μισθωτής σκλαβιάς. Και φυσικά εκτροχιάζεται μόνο αυτός, που αλλάζει τρένο ή γραμμές !!!

9 Responses to Πολιτικό lifting

 1. Ο/Η Кроткая λέει:

  μία παρατήρηση θέλω να κάνω: η ιστορία δεν έχει κατάληξη. εξελίσσεται διαρκώς.
  για τα υπόλοιπα, κάπου συμφωνώ, κάπου δεν συμφωνώ, κάπου έχω τις ενστάσεις μου, αλλά δεν ξέρω αν έχει και πολύ νόημα.

 2. Ο/Η faros λέει:

  Κροτ: Κι εγώ έχω την άποψη αυτή. Δηλαδή 1. Φεδουαρχία 2. Αστική δημοκρατία 3. Καπιταλισμός 4. Ιμπεριαλισμός 5. Σοσιαλισμός 6. Κομμουνισμός 7. ??????????
  Η ζωή (η τότε, δεν θα ζούμε εμείς) θα δείξει την ΜεταΚομμουνιστική Κοινωνία.

 3. Ο/Η Кроткая λέει:

  βασικά, για να εξηγηθώ, μου φαίνεται αδιανόητο να σταματήσουν τα πράγματα ξαφνικά και να είναι όλα έτσι (όπως θα είναι) για πάντα. Μου φαίνεται μεσσιανικό, σαν να μου λένε πως υπάρχει παράδεισος και πως εκεί θα πάω άμα πεθάνω και τέλος.
  Πιθανότατα, εμείς δεν θα προλάβουμε να δούμε ούτε καν την επόμενη από την τωρινή φάση, αλλά ποιος ξέρει κιόλας?

  Επίσης, η ιστορία δεν ξεκινάει με τη Φεουδαρχία! Ξεκίνησε από τα σπήλαια, για να μην πω και πιο πριν! 🙂

  Ερώτηση της χαζής: η αστική δημοκρατία και ο καπιταλισμός δεν συμβαδίζουν; Εκτός αν ως αστική δημοκρατία ορίζουμε μόνο την κρομγουελιανή και την περίοδο πχ της Βιομαχανικής Επανάστασης; Μπερδεύτηκα και δνε έχω και τα κιτάπια μου πρόχειρα!

 4. Ο/Η faros λέει:

  Καλά δεν σου έκανα και καμμια … επιστημονική ανάλυση … έτσι προσπάθησα να καταγράψω τις δικές μου απόψεις όχι την θεωρία του Μαρξισμού Λενινισμού …

  Αααα στην … λίθινη εποχή δεν ξέρω τι γινόταν … (ήμουν αγέννητος τότε …)

  (τώρα θα μου πεις στις … άλλες … ζούσες;;; Σωστό το ερώτημα μόνο που θα μείνει χωρίς … απάντηση, χε χε)

  Κροτ, μιλάς με έναν απλό άνθρωπο, με λίγες γνώσεις, όχι με κανέναν επιστήμονα !!!

  Πάντως ο καπιταλισμός ο ιμπεριαλισμός η αστική δημοκρατία ο φιλελευθερισμός η κεντροαριστερά και τόσα και τόσα άλλα επίθετα δεν «δείχνουν» παρά ΕΝΑ πράγμα, κατά τη γνώμη μου, την λεγόμενη ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, που εγώ τουλάχιστον θα ήθελα να ανατραπεί εκ βάθρων και όχι να της κάνουμε … lifting (ας μείνει αυτό … προνόμοιο των … μεγάλων γυναικών!!!).

 5. Ο/Η Кроткая λέει:

  Α! συμφωνούμε! (θα ψάξω τα κιτάπια μου πάντως και θα σε ενημερώσω, άμα τα βρω -φτάνει να μην τα έχω στην Ελλάδα, τότε θα χρειαστεί να περιμένεις!).

  Δλδ, ζούσες στην εποχή της Βιομηχανικής Επανάστασης;;;;; Τι λες;;;;
  Δύσκολα χρόνια εκείνα, εεε;;;;

  😛
  😛
  😛
  😛
  😛
  😛

 6. Ο/Η faros λέει:

  Πολύ !!!!!!!!
  Φουγάρα τεράστια, καπνοί, βρώμα (και … εργοδοτική), χαφιέδες … άστα να πάνε !!!!!
  Δεν το εύχομαι ούτε στον εχθρό μου !!! (εξαιρούνται οι … οπορτούνες).

  Κροτ please, άσε τα κιτάπια και δες μέσα στην ψυχή σου, στην καρδιά σου ό,τι σου λένε από κει είναι η αλήθεια – πιστεύω πολύ στην αλήθεια, την έχω δε πατήσει πολλές φορές εξ αιτίας της – , να αγαπήσεις πολύ τον εαυτό σου και μετά όλα τα άλλα.

 7. Ο/Η Кроткая λέει:

  φάρε μου, αυτό το τελευταίο είναι πολύτιμη συμβουλή κι έχεις δίκιο.
  (τα κιτάπια τα ήθλεα απλώς για να λύσω απορίες, αλλά η ουσία δεν είναι στα κιτάπια, δίκιο έχεις).

  αλλά αυτό που λέει η καρδιά δεν επηρρεάζεται κι από όσα ξέρει το μυαλό;

 8. Ο/Η faros λέει:

  Καλημέρα. Δυστυχώς επηρρεάζεται και απ΄όσα … ΔΕΝ ξέρει !!!
  Το κατά Σήλια … ευαγγέλιον λέει, «η καρδιά να είναι ανεξάρτητη από το μυαλό» και τείνω να αρχίσω να πιστεύω ότι έχει δίκιο.
  Το … απόφθεγμα μου, αφορούσε αποκλειστικά εσένα (κι ολους ΣΑΝ εσένα, τους σκεφτόμενους νέους ανθρώπους), δεν ήταν γενικό.

 9. Ο/Η παρτιζανα λέει:

  ελα μην μπερδεύεστε, τα πράματα είναι απλά 1) πρωτόγονη κομμουνιστική κοινωνία 2)δουλοκτησία 3) φεουδαρχία 4) καπιταλισμός (με ανώτερο και τελευταίο στάδιο τον ιμπεριαλισμό) 4) κομμουνισμός (με πρώτο σκαλοπάτι το σοσιαλισμό, δεν έιναι ξεχωριστά α΄πλά ο σοσιαλισμός είναι η π΄ρωτη φάση του κομμουνισμού).
  Τα κιτάπια βοηθάνε αρκεί να μη μένουμε σε αυτά μόνο!Θέλει και δράση!και η δράση χωρίς τα κιτάπια θα είναι ληψή!Και χωρίς ψυχή θα είναι μικρή!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: