Αποκάλυψη … τώρα!!!

Να πάρω μέρος κι εγώ στη σεναριολογία των ημερών για τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας.

Η αντιμετώπιση της εντεινόμενης δυσαρέσκειας του λαού και της βάσης των κομμάτων εξουσίας, ήταν και είναι ο πονοκέφαλος κυβερνητικών, κομματικών και άλλων επιτελείων του κατεστημένου, με βασικό σκοπό την τελική παγίδευση και ενσωμάτωσή τους (σ.σ.: του λαού και της βάσης των κομμάτων), στα μεγάλα ντόπια και ξένα συμφέροντα!

Καθοριστικό παράγοντα στην ανασύνθεση του πολιτικού συστήματος φιλοδόξησαν στο παρελθόν αρκετοί πολιτικοί σχηματισμοί π.χ. οι Φιλελεύθεροι του Στ. Μάνου, η Πολιτική Άνοιξη του Α. Σαμαρά, ο κ. Αβραμόπουλος κλπ.

Είναι γεγονός ότι σήμερα, το παιχνίδι το παίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, φιλοδοξώντας να πετύχει εκεί που απέτυχαν όλοι οι προηγούμενοι!

Η δική μου συνεισφορά στην παραπάνω προσπάθεια, είναι να … αποκαλύψω … τώρα, ένα επιστημονικό επαναστατικό μηχανισμό (παλιάς … τεχνολογίας) που αν χρησιμοποιηθεί σωστά και από τους σωστούς ανθρώπους, σίγουρα θα φέρει τα … ποθούμενα!!!

sd.jpg
ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ   ΑΝΑΣΥΝΘΕΣΗΣ   ΤΟΥ   ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ   ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ !!!

Υ.Γ.:  Η χρήση του … προσεχώς !!!

2 Responses to Αποκάλυψη … τώρα!!!

 1. Ο/Η mary λέει:

  Με«αθώο» ύφος – και συχνά πυκνά – οι της ηγεσίας του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑαναρωτιούνταιρητορικά, γιατί το ΚΚΕ δεν έχει με το κόμμα τους ούτε τιςτυπικέςσχέσεις που έχει με άλλα κόμματα, σχέσεις που δε συνιστούνβεβαίωςπροοίμιο ή ύπαρξη πολιτικής συνεργασίας, όπως, για παράδειγμα,ηπαρουσία εκπροσώπων του ΚΚΕ στα Συνέδρια των κομμάτων και άλλα τυπικά.
  Καιβεβαίως,πάντα υποκριτικά, επαναλαμβάνουν τις «προτάσεις» τους περίσυνεργασίας ήκοινής δράσης της Αριστεράς, αν και γνωρίζουν ότι δενμπορεί να υπάρξεισυνεργασία του ΚΚΕ με τον ΣΥΝ, όπως έχουν διαπιστώσεικαι διακηρύξει στοπαρελθόν ακόμα και οι ίδιοι. Ανεξάρτητα από το ότιστη συνέχεια«άλλαξαν» γνώμη ελισσόμενοι, η πολιτική απόφαση του 3ουΣυνεδρίου τουΣΥΝ υπογράμμιζε και σωστά ότι: «Απορρίπτει κάθελογικήσυμπληρωματικότητας απέναντι στο ΚΚΕ που οδηγεί σε απόψειςπερίστρατηγικής συνάντησης με το ΚΚΕ και δημιουργία ενός ενιαίου πόλουτηςΑριστεράς»!
  Καιροσκοπισμός, λοιπόν, έλλειψηαρχών,αφερεγγυότητα. Αυτά είναι ορισμένα από τα χαρακτηριστικάτουοπορτουνισμού. Και η δήθεν αμνησία…
  «Ξεχνούν» τι έγινε σε αυτό τον τόπο πριν από 17 χρόνια. «Ξεχνούν» ότι επιχείρησαν να διαλύσουν το ΚΚΕ, σε συνεργασία με τους μηχανισμούς της αστικής τάξης. Και τώρα, ο νέος πρόεδρος του ΣΥΝ επαναλαμβάνει τα ίδια που έλεγε και ο απελθών και οι προκάτοχοι του απελθόντος: Οτι το ΚΚΕ πρέπει να ηττηθεί πολιτικά!Ετσιθα γίνει δυνατή η συνεργασία μαζί τους! Που θα πει, ότι αν τοΚΚΕηττηθεί, θα υποχρεωθεί (κατά την άποψή τους) να αλλάξει τηνπολιτικήτου, δηλαδή να γίνει ένα είδος ΣΥΡΙΖΑ!
  Δεν αντιλαμβάνονταιότιείναι μακριά νυχτωμένοι. Πιο σωστά, αντιλαμβάνονται ότι η πολιτικήτουΚΚΕ επιβεβαιώνεται και τη φοβούνται, όπως τη φοβάται η πλουτοκρατίακαιτα κόμματά της. Και επιτίθενται, κάνοντας όνειρα, αλλά και κόλπα.Γιαπαράδειγμα, η νέα εφημερίδα τους κυκλοφόρησε δημοσιεύονταςκάποιαδημοσκόπηση, στην οποία εμφανίζεται το 76% των ψηφοφόρων του ΚΚΕότιθέλουν το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνουν «ενιαίο κόμμα»!!!

  Ενιαίο κόμμα επιδίωξαν το 1989-1991 να γίνει ο τότε ΣΥΝ. Ακριβώς εδώ έλαβε χώρα η επιχείρηση διάλυσης του ΚΚΕ, δηλαδή η διάχυσή του στον τότε Συνασπισμό, στον οποίο το Κόμμα μας συμμετείχε.
  Ηαντιπαράθεσηυπήρξε σκληρή και είχε ουσία. Η μάχη δεν έγινε για τιςκαρέκλες, όπωςπροσπάθησαν ορισμένοι να την παρουσιάσουν,υποβαθμίζοντας ή καιεξαφανίζοντας από μπροστά τους το βαθύιδεολογικοπολιτικό τηςπεριεχόμενο. Και φυσικά, δεν είναι ένα γεγονόςπου ανήκει ή πρέπει ναμπει στα «περασμένα ξεχασμένα». Οχι φυσικά απόκάποιο πείσμα, αλλάεπειδή η μάχη κατά του οπορτουνισμούσυνεχίζεται και θα συνεχίζεταικαι στο μέλλον. Διαφορετικά, ο αγώναςτης εργατικής τάξης και των φτωχώνλαϊκών στρωμάτων να διαμορφώσουν τιςπροϋποθέσεις για τη δική τουςπροοπτική, θα οδηγηθεί σε βέβαιη ήττα.

  Οοπορτουνισμόςήταν και παραμένει διεθνώς κυρίαρχο ιδεολογικό ρεύμα καισήμερα, 17χρόνια μετά τη νίκη της αντεπανάστασης. Υπήρχε ως βασικόςμοχλός της καιλειτούργησε σαρωτικά στη συνέχεια. Από τον ορυμαγδό τωνερειπίων πουσώρευσε, όρμησε πανίσχυρος ο άνεμος του πανικού,μετονομάζοντας τηνενσωμάτωση στο σύστημα σε ρεαλισμό, την απάρνηση τωναρχών της ταξικήςπάλης σε ανανεωτική σκέψη, το βόλεμα σε συγχρονισμόμε το βήμα τωνκαιρών. Το μαύρο ονομάστηκε λευκό και το γκρέμισμακοσμογονία.
  Μέσασε αυτές τις συνθήκες η εξαφάνιση τουΚΚΕ θεωρήθηκε περισσότερο απόσίγουρη. Διαμορφώθηκε ένα μπλοκ, έναςεξαιρετικά αρνητικός συσχετισμόςδυνάμεων σε βάρος των κομμουνιστών καικομμουνιστριών που πάλεψαν μεόλες τις δυνάμεις τους να κρατήσουν όρθιοτο ΚΚΕ. Και το μπόρεσαν.
  Αυτότο γεγονός είναι πολύ σημαντικό,έχει διεθνή και όχι μόνο ελληνικήσημασία. Οσο περνούν τα χρόνια, όσοτο ΚΚΕ ισχυροποιείται, όσο αντλείδιδάγματα από το παρελθόν καιεμπλουτίζει την πολιτική του, τόσοπερισσότερο κατανοείται η ιστορικήσημασία αυτού που έγινε τότε. Δίχωςαυτό, η πολιτική κατάσταση στηνΕλλάδα θα ήταν πολύ χειρότερη. Ομως τοκυριότερο είναι ότι σε αυτή τηνπερίπτωση θα είχε λείψει η ελπίδα, δε θαυπήρχε η φλόγα για τιςπυρκαγιές του μέλλοντος που θα έρθει.
  Ετσιεξηγείται και ηλύσσα με την οποία βάλλουν κατά του ΚΚΕ. Ο αντίπαλοςείναι και τώρα οίδιος, ποτέ δεν έπαψε να είναι ο ίδιος: Οιεπιχειρηματικοί όμιλοι, τακόμματα που υπηρετούν το κεφάλαιο, τα ΜΜΕ πουαυτό διαθέτει και οοπορτουνισμός. Μαζί και τα τσιράκια του κεφαλαίου,καλοπληρωμένοιδημοσιογράφοι του και δημοσιογραφίσκοι, διάφοροιβολεμένοι διανοούμενοιπου ανατριχιάζουν και μόνο στο άκουσμα των λέξεωνταξική πάλη.
  Μαζί τους, έστω κι αν δεν το αντιλαμβάνονται, διάφοροι που έχουν αυταπάτες.
  Καθένας με τη δική του τακτική, που όλες ωστόσο συγκλίνουν, των μεν συνειδητά, των άλλων μη συνειδητά, στο εξής:
  Στον εξωραϊσμό του συστήματος, στον εγκλωβισμό των εργαζομένων στο δικομματισμό ή στο διπολισμό.
  Εχθρόςτηςαστικής τάξης είναι το ΚΚΕ, επειδή δε συμμετέχει στους σχεδιασμούςτης,αλλά τους αντιμάχεται. Επειδή δεν μπορεί να το βάλει στο χέρι.
  Ναγιατί,το γεγονός ότι το ΚΚΕ τους χάλασε τα σχέδια πριν από 17 χρόνιακαιπροχωρεί, δεν αποτελεί ένα στενά κομματικό θέμα που αφορά μόνοτουςκομμουνιστές. Αφορά πρώτα και κύρια την εργατική τάξη. Αφοράτηνεολαία, τους αυτοαπασχολούμενους, τη μικρομεσαία αγροτιά. Δενείναικατάκτηση, λοιπόν, μόνο του ΚΚΕ η ύπαρξή του. Είναι κατάκτησητηςεργατικής τάξης, των λαϊκών δυνάμεων.
  Ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, επομένως,δενείναι ένα οποιοδήποτε κόμμα. Καθοδηγείται από στελέχη πουπροέρχονταιαπό το ΚΚΕ και που δεν αποχώρησαν από αυτό απλώς και μόνοεπειδήάλλαξαν απόψεις και πήγαν σε κάποιο άλλο κόμμα (δικαίωμά τουςάλλωστε).Ηταν στο ΚΚΕ, έκαναν αντιδραστική στροφή, το δυσφήμισαν, τοπολέμησανμανιωδώς και συγκρότησαν άλλο κόμμα συνεχίζοντας ναεπιτίθενται στο ΚΚΕ.

  Ο ΣΥΝ είναι μέλος του «Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς», την ίδρυση του οποίου χαιρέτισε με το φυλλάδιο «Μια νέα ελπίδα γεννιέται στην Ευρώπη»!
  Ωστόσοαυτήη «ελπίδα» δεν είναι τίποτα άλλο από ένα χερούλι της ΕΕ γιατηνιδεολογική χειραγώγηση της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτωνκάθεχώρας. Λειτουργεί σύμφωνα «με τις οδηγίες που έχει θέσειοΚανονισμός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και το Συμβούλιο της ΕΕ γιατοκαταστατικό και τη χρηματοδότηση των κομμάτων σε ευρωπαϊκό επίπεδο», όπως λέει το άρθρο 6 του καταστατικού του. Είναι, συνεπώς, ένα χερούλι του κεφαλαίου.
  Ακριβώς,λοιπόν,επειδή και ο ΣΥΝ είναι τέτοιο κόμμα, απορρίπτει την πάλη γιαριζικέςαλλαγές στο εθνικό πεδίο, με την πρόφαση ότι προϋπόθεση γιατηνπραγματοποίησή τους στο εθνικό πεδίο είναι η πραγματοποίησήτουςπαγκόσμια!! Που θα πει ποτέ, αφού είναι αδύνατο ναπροκύψουνταυτόχρονα σε όλο τον κόσμο οι κατάλληλες συνθήκες. Θαπροκύπτουν σεμία ή σε περισσότερες χώρες, γεγονός που σημαίνει ότι ηπάλη διεξάγεταιπρώτα απ’ όλα στο εθνικό επίπεδο, συνδυασμένη βεβαίως μετη διεθνή πάληκαι αλληλεγγύη. Επειδή όμως ο ΣΥΝ δε θέλει να γίνουνπουθενά ριζικέςαλλαγές, ούτε στην Ελλάδα, ούτε παγκόσμια, γι’ αυτό καιλέει στηνπολιτική απόφαση του 4ου Συνεδρίου του για το συγκεκριμένοθέμα:
  «Στηδική μας αντίληψη, η εναλλακτική πρόταση της Αριστεράςκαι ο ίδιος οσοσιαλισμός δε συνιστούν απλά και μόνο εθνική υπόθεση,αλλά επιδιώξειςμε ευρωπαϊκές και διεθνείς διαστάσεις. Ο σοσιαλισμός,όπως πάντα, πολύπερισσότερο σήμερα, είναι διεθνές όραμα και παγκόσμιαπρόταση».
  Ταπαραπάνω σημαίνουν ότι, κι αν ακόμα η ηγεσία του ΣΥΝδε βαρυνόταν με το«προπατορικό αμάρτημα» της επιχείρησης διάλυσης τουΚΚΕ, η συνεργασίαμαζί του καθίσταται αδύνατη, αφού η πολιτική τουσυνιστά εκ τωνπραγμάτων χείρα βοηθείας στο κεφάλαιο, ενώ η πολιτική τουΚΚΕ στρέφεταικατά του κεφαλαίου και των κομμάτων του «ευρωμονόδρομου».
  Ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ κοροϊδεύει τον κόσμο. Βρίσκεται, λέει, στη φάση που επεξεργάζεται την εναλλακτική του πρόταση!
  Κατ’αρχάς,αν έτσι είναι, πώς κατεβαίνει στο λαό και ζητά την ψήφο, δίχωςνα τουλέει «δεν έχω πρόταση εξουσίας, την επεξεργάζομαι»;
  Δεντηνεπεξεργάζεται, την κρύβει! Γιατί η κατεύθυνση (αυτό είναι τοβασικό)υπάρχει. Και λέει ότι ο ΣΥΝ είναι ένα σοσιαλδημοκρατικό κόμμα.Ενα κόμμαπου η στρατηγική του δε διαφέρει από του ΠΑΣΟΚ. Εχει,απλώς,περισσότερες περικοκλάδες.

  ΕπομένωςτοΚόμμα μας κρατά απέναντι στο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ τη στάση που έχει χρέοςνακρατήσει από άποψη ιδεολογική, πολιτική και ηθική. Και προτείνειστολαό εκείνη τη στρατηγική που τον συμφέρει. Τη λαϊκήαντιιμπεριαλιστικήσυμμαχία για τη λαϊκή εξουσία. Ολα τα άλλα είναιφύκια που τα πουλάνεγια μεταξωτές κορδέλες.

  Του
  Μάκη ΜΑΪΛΗ

 2. Ο/Η faros λέει:

  Φυσικά ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΩ το άρθρο (τη λογική τις διαπιστώσεις και τις ιστορικές αναφορές) του σύντροφου Μάκη Μαίλη.

  Όμως επειδή το άρθρο (το δικό μου) βάζει και … προτάσεις (!!!) πρέπει να ομολογήσω ότι την πάτησα, όπως διάβασα σήμερα στον «Ρ»!!!

  Ο μεσιές Π. Κουκουλόπουλος, είπε (λέει) τόνισε σε μια εκπομπή (δεν την άκουσα) … να δούμε πώς θα το διαχειριστεί ο ΣΥΝ αφ΄ενός και το ΠΑΣΟΚ αφ΄ετέρου αφού ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΤΕΛΙΚΑ ΟΙ ΧΩΡΟΙ ΩΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΟΥΝΤΑ ΔΟΧΕΙΑ. (!!!)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: