Ουαί υμίν υποκριτές …

Με αφορμή τα δήθεν συγχαρήκια που … στείλαν η ΝΔ το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΝ για την εκλογή του Δ. Χριστόφια στην προεδρία της Κύπρου (καλά περιττό να πούμε ότι ακριβώς τα ίδια συγχρήκια θα στέλναν κι αν έβγαινε ο … άλλος(!), για να δείξουν το πόσο πολύ ενδιαφέρονται (;) για την Μεγαλόνησο, και επειδή εγώ αυτό το θεωρώ μεγάλη υποκρισία εκ μέρους τους, αφού η ιστορία λέει ότι στην πιο κρίσιμη περίοδο της Κύπρου, όλοι οι παραπάνω (πλην ΚΑΙ πάλι Λακεδαιμονίων!) αντί να στηρίξουν το λαό της Κύπρου … στήριξαν το σχέδιο Ανάν, την ταφόπλακα εκείνη του Κυπριακού προβλήματος.
Για του λόγου το αληθές παραθέτω μερικές δηλώσεις, έτσι για να αποδείξω την υποκρισία των κομμάτων του δικομματισμού αλλά και αυτού της λεγόμενης … αριστεράς (του συν ντε!).

1. Κ. Καραμανλής
11/11/2002 : «Τώρα είναι η ώρα της ύψιστης εθνικής συνεννόησης … αυτή των ώρα χρειάζεται σοβαρότητα και υπευθυνότητα από όλες τις πλευρές».
13/11/2002 : » … χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια και σκληρός διαπραγματευτικός αγώνας για να επιτευχθεί η βιωσιμότητα, η λειτουργικότητα και η προσαρμογή στους ευρωπαϊκούς θεσμούς».
Κ. Μητσοτάκης 19/11/2002 : «Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αναλάβει η ελληνική πλευρά την ευθύνη της ματαίωσης της λύσης και της διακοπής των διαπραγματεύσεων».

2. Κ. Σημίτης
11/11/2002 : «Έχουμε μια ιστορική ευκαιρία για τη λύση … Αυτή η πρόταση, αυτό το σχέδιο (Ανάν), είναι μια αφετηρία … Αυτό που έχει σημασία είναι η συνολική ισορροπία στην οποία αυτό το σχέδιο, με τη διαπραγμάτευση, μπορεί να οδηγήσει».

3. Ν. Κωνσταντόπουλος
16/11/2002 Εισήγηση που υπερψηφίστηκε : «Διάβασα με κατάπληξη στην προχτεσινή της συνέντευξης ότι η κ. Παπαρήγα ζητά την απόρριψη του σχεδίου Ανάν ως βάση διαπραγμάτευσης και αντιπροτείνει τη διεθνοποίηση του Κυπριακού. Μα εδώ βρισκόμαστε μπροστά σε ένα σχέδιο του ΓΓ του ΟΗΕ και έχει το πράσινο φως του Συμβουλίου Ασφαλείας και που γίνεται σε γενικές γραμμές δεκτό και από την ΕΕ. Ποια διεθνοποίηση άραγε έχει υπόψη της η κ. Παπαρήγα; Κάποιου άλλου πλανήτη ίσως. Όμως, στον πλανήτη Γη έξω από τον ΟΗΕ και την ΕΕ άλλος διθνής θεσμός όπου θα μπορούσε να προσφύγει η Κύπρος δεν υπάρχει».
Λ. Κύρκος 19/11/2002 : «Το ΚΚΕ, με την κάθετη απόρριψη του σχεδίου Ανάν, αποπροσανατολίζει για μια ακόμα φορά τους εργαζόμενους και το λαό και τείνει να ευθυγραμμιστεί με ακραίους εθνικιστικούς κύκλους, στους οποίους πρωταγωνιστεί η «Χρυσή Αυγή», για μικροκομματικούς σκοπούς».

Αυτοί είναι οι πολιτικοί και η πολιτική της ΝΔ του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ, που σήμερα καμώνονται πως δήθεν μου και τάχα μου ενδιαφέρονται για την Κύπρο και την εκλογή του νέου Προέδρου που θα φέρει την λύση επιτέλους.

Ευτυχώς ο Κυπριακός Λαός δεν τους ακούει και φυσικά θα φέρει την λύση με τους αγώνες του, έχοντας συμπαραστάτες αυτούς, που πραγματικά τους αγαπάνε και δεν … ψηφοθηρούν ασύστολα!!!

23 Responses to Ουαί υμίν υποκριτές …

 1. Ο/Η rocean λέει:

  Τι το ψάχνεις? Σε 10 χρόνια θα εμφανιστεί πάλι ένας Τσίπρας και θα λέει ότι ο ΣΥΝ από την πρώτη στιγμή και κόντρα στο ρεύμα, ήταν ο μόνος που ήταν κατά του σχεδίου Ανάν!!! Μην σου πω ότι κάποια στιγμή θα μας την βγουν και κατά του Μάαστριχτ!! 🙂

 2. Ο/Η faros λέει:

  Όταν παλιά πρωτοδιάβασα για τον οπορτουνισμό, δεν καταλάβαινα ακριβώς το ζήτημα!
  Αργότερα άρχισα να πιάνω μερικά !!!
  Σήμερα, δεν έχω καμμία απορία, μου έχουν λυθεί όλες μου οι απορίες, ας είναι καλά το παληκάρι (ο mr. Alexis ντε).

 3. Ο/Η Λάμπρος λέει:

  ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ
  ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΚΠΕ ΤΟΥ ΣΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

  Η ΚΠΕ, μετά από συζήτηση και σχετική πρόταση της Πολιτικής Γραμματείας, ενέκρινε ομόφωνα τη στήριξη της πρότασης για αναβολή των δημοψηφισμάτων ώστε να δοθεί ο χρόνος για ενημέρωση και για αλλαγές που να προωθούν μια βιώσιμη και λειτουργική λύση του Κυπριακού. Επίσης, την εμμονή του ΣΥΝ στην πολιτική επανένωσης του νησιού και επαναπροσέγγισης των κοινοτήτων.

  Η ΚΠΕ του ΣΥΝ με ενδεικτική ψηφοφορία ενέκρινε κατά πλειοψηφία την πρόταση της πλειοψηφίας της Πολιτικής Γραμματείας σύμφωνα με την οποία το Σχέδιο Ανάν, παρά τα προβλήματα και τους κινδύνούς που εμπεριέχει, θα μπορούσε να προωθήσει την προοπτική συνύπαρξης των κοινοτήτων και την εφαρμογή μιας λύσης διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας.

  ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΚΕΛ

  Η Ολομέλεια της Κεντρικής Επιστροπής του ΑΚΕΛ, που συνήθλε στις 9 και 10 Απριλίου 2004, αφού άκουσε την ομιλία του Γ.Γ. Δημήτρη Χριστόφια και την εισήγηση του Πολιτικού Γραφείου και ύστερα από ενδελεχή συζήτηση, διαμόρφωσε την εξής πρόταση προς την Παγκύπρια Συνδιάσκεψη του Κόμματος.

  1. Το ΑΚΕΛ ως Κόμμα σοβαρό, το οποίο θέλει να τιμά την ιστορία και τους αγώνες του, υποσχέθηκε στον κυπριακό λαό ότι θα ενδιατρίψει με σοβαρότητα, υπευθυνότητα, ψυχραιμία και σε βάθος στις εξελίξεις που αφορούν τη λύση του κυπριακού προβλήματος.

  2. Το ΑΚΕΛ έχει λάβει σοβαρότατα υπόψη τα ισοζύγια των δυνάμεων διεθνώς, το διεθνή παράγοντα και τις απόψεις του, ιδιαίτερα τις απόψεις των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, περιλαμβανομένης της Ελλάδας.

  3. Εχει ενδιατρίψει σε βάθος στην κατάσταση που επικρατεί στο εσωτερικό μέτωπο και στη διάσπαση που το χαρακτηρίζει, την ώρα που επιβάλλεται η μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση και ενότητα.

  4. Πρώτιστα, όμως, το ΑΚΕΛ έχει λάβει σοβαρότατα υπόψη το λαό και τους εργαζόμενους, Ελληνοκυπρίους και Τουρκοκυπρίους, από τον οποίο προέρχεται και αποκλειστικά υπηρετεί.

  5. Λήφθηκαν επίσης υπόψη τα αισθήματα ανασφάλειας τα οποία διακατέχουν την πλειοψηφία των Ελληνοκυπρίων συμπατριωτών μας, είτε αυτά προέρχονται από τη μακρόχρονη παρουσία των κατοχικών στρατευμάτων και τη ντε φάκτο διχοτόμηση, είτε αυτά καλλιεργούνται από ορισμένους κύκλους.

  6. Λήφθηκε υπόψη το γεγονός ότι το Σχέδιο Ανάν παρουσιάστηκε τον τελευταίο καιρό μπροστά στο λαό με υπογραμμισμένα τα αρνητικά του στοιχεία και υποβαθμισμένα τα θετικά του στοιχεία.

  7. Το ΑΚΕΛ έχει εμπεδώσει στη συνείδηση του λαού, με τη ζωή και τη δράση του, την αντίληψη ότι τάσσεται υπέρ μιας συμβιβαστικής λύσης, που ποτέ δεν απέκρυψε ότι θα είναι οδυνηρή, ως αποτέλεσμα τους φασιστικού πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής που ακολούθησε.

  8. Σήμερα το Κόμμα μας βρίσκεται μπροστά σε ένα σχέδιο που τα θετικά του στοιχεία, με την πιθανή αποδοχή του, θα μπορούσαν, παρά τους κινδύνους, να δημιουργήσουν ελπιδοφόρα προοπτική για ειρηνική συμβίωση Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων. Το ΑΚΕΛ δεν συμμερίζεται τις εκτιμήσεις του Προέδρου της Δημοπκρατίας, σχετικά με τις πρόνοιες του Σχεδίου Ανάν, και ιδιαίτερα την εκτίμηση ότι αυτό «δεν καταλύει την ντε φάκτο διχοτόμηση, αλλά αντίθετα τη νομιμοποιεί και την εμβαθύνει». Η ηγεσία του κόμματος θα αναπτύξει διάλογο με τον Πρόεδρο σ’ αυτά τα ζητήματα, στα πλαίσια της συνεργασίας μας.

  9. Η Κ.Ε. διαπιστώνει πως η κατάσταση που δημιουργήθηκε στο εσωτερικό μέτωπο οδηγεί στην απόρριψη του σχεδίου, ακόμη και ως βάση για διαπραγμάτευση, πράγμα που ενισχύει τον εθνικισμό – σοβινισμό και μειώνει τις δυνατότητες βελτίωσης του σχεδίου κυρίως στα θέματα που άπτονται της ασφάλειας και της σιγουριάς στην εφαρμογή του.

  10. Συνυπολογίζοντας όλα τα αντικειμενικά δεδομένα που είναι σήμερα μπροστά μας, το ΑΚΕΛ καλεί τα Ηνωμένα Εθνη και το διεθνή παράγοντα να προχωρήσουν στην αναβολή των δημοψηφισμάτων για μερικούς ήνες, ώστε να προηγηθεί η δυνατότητα αντικειμενικής παρουσίασης του Σχεδίου Ανάν στο λαό, να δοθεί η δυνατότητα διαπραγμάτευσής του στη βάση που αναφέραμε πιο πάνω, και κάλυψης των κενών που υπάρχουν, έτσι που να καταστεί δυνατή η έγκρισή του από την μεγάλη πλειοψηφία του λαού, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων.

  11. Σε αντίθετη περίπτωση, το ΑΚΕΛ θα είναι υποχρεωμένο να μην υποστηρίξει την έγκριση του Σχεδίου Ανάν στο δημοψήφισμα.

  12. Η Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ καλεί τους Τουρκοκύπριους συμπατριώτες μας να επιδείξουν κατανόηση απέναντι στις ανησυχίες και τους προβληματισμούς των Ελληνοκυπρίων, να συνεχίσουν να εμπιστεύονται το ΑΚΕΛ και να συνεχίσουμε από κοινού τον αγώνα για επανένωση της πατρίδας μας.»

  ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΓΑΡΓΑΡΑ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

  …..Παρά το μικρό μέγεθος της πατρίδας μας, θα επιδιώξουμε ενεργό συμμετοχή στις διαδικασίες για περαιτέρω ανάπτυξη και ολοκλήρωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όραμά μας είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση να μετατραπεί σε Ευρώπη της δημοκρατίας, της αλληλεγγύης και των πολιτών. Σε μια Ευρώπη που θα προασπίζεται το διεθνές δίκαιο, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις πολιτικές ελευθερίες. Που θα αγωνίζεται για την ανάπτυξη και εδραίωση της κουλτούρας της ειρήνης και των σχέσεων καλής γειτονίας μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και άλλων κρατών. Σ’ αυτά τα πλαίσια υποστηρίζουμε την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας, θεωρώντας ότι είναι χρήσιμη στον αγώνα για ειρήνη και σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο. Αυτή η πορεία όμως δημιουργεί ευθύνες και υποχρεώσεις, όπως σε κάθε υποψήφια χώρα. Γι’ αυτό η Τουρκία οφείλει να εφαρμόσει όλες τις δεσμεύσεις της έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, περιλαμβανομένων και όλων των υποχρεώσεών της έναντι της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπως είναι το άνοιγμα των λιμανιών και η άρση της κατοχής…..

  ΚΑΛΟ ΞΗΜΕΡΩΜΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΠΡΟΟΔΟ

 4. Ο/Η faros λέει:

  Τελικά Λάμπρε ο οξυγόνο σου είναι το ψέμμα έ;
  Βοήθα και συ να καταλάβω καλύτερα τι είναι ο ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΉΣ!
  Συγχαρητήρια και αν θέλεις πες μου και ποιος σε πληρώνει! (εργασία εννοώ)

 5. Ο/Η Λάμπρος λέει:

  Απάντησε σε παρακαλώ στην τελευταία παραγραφό μου.
  Είναι το πρόγραμμα διακυβέρνησης του συντρόφου Κομμουνιστή ηγέτη της Κύπρου Δημήτρη Χριστόφια για την σχέση της Κύπρου με την Ευρώπη…
  Δεν σε καταλαβαίνω γιατί θυμώνεις
  Εσυ έκανες ερώτηση σου απάντησα με τις ανακοινώσεις
  Απάντησε κι εσύ με τον ίδιο τρόπο. Σου είπα πως οι Σταλινικές μέθοδοι, και οι χυδαίες επιθέσεις δεν με ακουμπάνε… Εσύ εκτίθεσαι

 6. Ο/Η Lefty λέει:

  Το ΑΚΕΛ έχει εκτιμήσει ότι η ένταξη της Κύπρου στην Ε.Ε. μπορεί να βοηθήσει διπλωματικά στη λύση του Κυπριακού. Προσωπική μου γνώμη είναι ότι το παραπάνω δεν έχει επιβεβαιωθεί μέχρι σήμερα, θα έλεγα το αντίθετο. Παρόλα αυτά, και το ΑΚΕΛ δεν βλέπει ιδιαίτερη πρόοδο:
  «Θεωρεί ότι η ένταξη, ενώ έχει συμβάλει στη δημιουργία πρωτόγνωρης κινητικότητας γύρω από το Κυπριακό, δεν έχει φέρει μέχρι σήμερα θετικά αποτελέσματα όσον αφορά το περιεχόμενο της λύσης.»
  (από το συνέδριο του)

  Η σχέσεις του ΚΚΕ με τα Κομμουνιστικά Κόμματα των υπολοίπων χωρών διέπονται από τον Κομμουνιστικό διεθνισμό, ακολουθώντας τα χνάρια της Κομμουνιστικής διεθνούς. Το κάθε κομμουνιστικό κόμμα έχει τις δικές του συνθήκες δράσεις, ιδιαιτερότητες, ιστορικές καταβολές κτλ.

  Για παράδειγμα, σεβόμαστε τις θέσεις τους και αν έχουμε διαφορετικές αντιλήψεις σε βασικά ή μη ζητήματα, το αναφέρουμε σε αυτούς και όχι απο εδώ και απο εκεί. Επίσης η σύγκριση των θέσεων κομμάτων δύο διαφορετικών χωρών με εντελώς διαφορετικές συνθήκες δεν είναι τόσο απλή. Στα σχολιά σου δεν θα πρέπει ποτέ να παραγνωρίζεις τις συνθήκες και την χρονική περίοδο. Δεν μπορείς για παράδειγμα να πείς: Μα στο ΚΚΕ είναι δολοφόνοι, αφού βρήκα μια θέση του 47 που αναφέρεται σε ένοπλη πάλη. Στην αντίθετη περίπτωση κρίνεις ένα θέμα αποσπασματικά και αντιδιαλεκτικά. Δεν το συνδέεις με τις εκάστοτε συνθήκες. Παραδοσιακό χαρακτηριστικό του οπορτουνισμού.

  Το παιχνιδάκι «ανακάλυψα τις θέσεις του ΑΚΕΛ βρείτε τις διαφορές με το ΚΚΕ» σε τί εξυπηρετεί και ποιόν; Αυτό κάτσε και σκέψου. Αν θές ψάξε και τις διαφορές των θέσεων του ΠΑΣΟΚ με το Κόμμα σου. Ψάξε και τις διαφορές των θέσεων του ΣΥΝ μεταξύ τους (πάρε μια μια τις τάσεις και κάνε όλους τους συνδυασμούς) αυτό έχει ακόμη περισσότερη πλάκα.

 7. Ο/Η faros λέει:

  Λάμπρε, αγόρι μου μικρό, έχεις προφανώς πρόβλημα με την ελληνική γλώσσα – φαίνεται τα αεροπλάνα σας δημιούργησαν πρόβλημα και εκεί εκτός από τα αυτιά σας – ΔΕΝ απάντησε σε ΚΑΜΜΙΑ ερώτηση από αυτές που σου έχω κάνει, τώρα επί της ουσίας η τελευταία σου παράγραφο (εκτός αν δεν ξέρεις τι θα πει παράγραφος) μου λες ΚΑΛΟ ΞΗΜΕΡΩΜΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΠΡΟΟΔΟ , τί να απαντήσω σε αυτές τις γελειότητες σου ρε φίλε; Λες και μιλάς – στο ξανάπα – σε μικρά παιδιά , στο ξανάπα δεν είμαι ΚΝίτης!

  Τώρα λάβε και συ υπόψη σου (εγώ πήγα στην Κύπρο και τα είδα από κοντά) ότι το νησί έχει τριπλή – το πιάνεις αυτό; ΤΡΙΠΛΗ κατοχή – και με αυτό το πρίσμα θα βλέπεις και την πολιτική των κομμουνιστών εκεί, γκέγκε;

  Φυσικά (και αυτό γιατί σου είναι τόσο δύσκολο να το «πιάσεις», είναι άξιο απορίας) το κάθε κόμμα (το κομμουνιστικό) δρα στη χώρα του ΑΥΤΟΝΟΜΑ, όμως υπόκειται σε κριτική, όπως και το δικό μας, καλοπροαίρετη κριτική (εσύ πάντως, δεν κάνεις καλοπροαίερετη κριτική, δεν ξέρω γιατί, δεν απαντάς στις ερωτήσεις μου, κρύβεσαι!) μου θυμίζεις την κριτική που κάνανε κάποιοι παλαιοί κομμουνιστές στο ΚΚ Κίνας και σήμερα βρίσκονται στο Πασόκ!!! Εκεί θα καταλήξεις και εσύ, πάω στοίχημα γι αυτό, και ψάχνεις δικαιολογίες για να το κάνεις!!! Αυτά, βαριέμαι να σου πω κι άλλα, άλλωστε νομίζω ότι απευθύνομαι σε ώτα μη ακουόντα!!!

 8. Ο/Η Λάμπρος λέει:

  ΑΝ ΑΠΟΔΕΧΕΣΤΕ ΑΥΤΟ ΕΙΣΑΣΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΕΣ
  ΟΛΑ Τ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΡΙΧΕΣ….
  ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΙΝ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΔΗΘΕΝ ΑΜΠΕΛΟΦΙΛΟΣΟΦΙΩΝ
  Η ΦΡΑΣΗ
  » θα επιδιώξουμε ενεργό συμμετοχή στις διαδικασίες για περαιτέρω ανάπτυξη και ολοκλήρωσης της Ευρωπαικής Ενωσης.» ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΡΟΣΕΞΤΕ!!!!
  ΑΠΟΔΕΧΤΕΙΤΕ ΤΟ !!!

  …..Παρά το μικρό μέγεθος της πατρίδας μας, θα επιδιώξουμε ενεργό συμμετοχή στις διαδικασίες για περαιτέρω ανάπτυξη και ολοκλήρωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όραμά μας είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση να μετατραπεί σε Ευρώπη της δημοκρατίας, της αλληλεγγύης και των πολιτών. Σε μια Ευρώπη που θα προασπίζεται το διεθνές δίκαιο, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις πολιτικές ελευθερίες. Που θα αγωνίζεται για την ανάπτυξη και εδραίωση της κουλτούρας της ειρήνης και των σχέσεων καλής γειτονίας μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και άλλων κρατών. Σ’ αυτά τα πλαίσια υποστηρίζουμε την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας, θεωρώντας ότι είναι χρήσιμη στον αγώνα για ειρήνη και σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο. Αυτή η πορεία όμως δημιουργεί ευθύνες και υποχρεώσεις, όπως σε κάθε υποψήφια χώρα. Γι’ αυτό η Τουρκία οφείλει να εφαρμόσει όλες τις δεσμεύσεις της έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, περιλαμβανομένων και όλων των υποχρεώσεών της έναντι της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπως είναι το άνοιγμα των λιμανιών και η άρση της κατοχής…..
  ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΕΥΡΩΠΑΙΣΤΕΣ -ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ-
  ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΑΣ
  ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΕ ΤΟΝ ΣΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΩΣ

  Και θέλετε να μου πείτε ότι σεβόσαστε τις τελείως άλλες θεωρήσεις σε σχέση με εσάς των κομμουνιστικών κομμάτων στα πλαίσια του διεθνισμού,
  αλλά δεν δέχεστε κανένα αριστερό κόμμα στην χώρα μας, που θα έχει και πιο πολλά κοινά
  με εσάς;;;
  Κάνετε μου φαίνεται συνδικαλισμό σύντροφοι…. Είσαστε απογοητευτικοί…

  Το παιχνιδάκι τι έλεγε ο Κύρκος και ο κάθε Κύρκος και σε σχέση με καραμανλή και δεν ξέρω κι εγω τι έφερε την συζήτηση. Μην μου κάνετε εμένα παιχνιδάκια Κνιτών Φάρε…

  Δεν είσαι και ο μόνος κομμουνιστής με τον οποίο συνομιλώ. Καθημερινά μιλάω με πολύ κόσμο. Δεν μιλάνε όμως όλοι χυδαία και περιφρονητικά και προσβλητικά. Υπάρχουν μέσα στο ΚΚΕ σήμερα πολλοί αξιόλογοι άνθρωποι. που είναι έτοιμοι να παραδεχτούν και να αλλάξουν πολλά. Κρύβονται σήμερα, αλλά και παλιά κρύβονταν και την κατάλληλη στιγμή εμφανίστηκαν.
  Μεταξύ μας τώρα καταλαβαίνεις πιστεύω πως οι συζητήσεις μεταξύ μας δεν γίνονται για να πείσει ο ένας τον άλλον. Για τους τρίτους γίνεται ….

 9. Ο/Η faros λέει:

  Άξιος ο μισθός σου, τότε!!!

 10. Ο/Η faros λέει:

  Και πες μου επιτέλους τι δουλειά κάνεις για να συννενοηθούμε!

 11. Ο/Η aliatas λέει:

  Λάμπρο σου προτείνω να διαβάσεις την συνέντευξη που έδωσε ο Δημήτρης Χριστόφιας την Κυριακή 12 Αυγούστου 2007 στον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ. θα την βρεις εδώ: http://www2.rizospastis.gr/wwwengine/page.do?id=8823&publDate=12%2F8%2F2007&direction=&pageNo=10

  Θα καταλάβεις πολλά… αν θέλεις να καταλάβεις.

  Ένα μικρο απόσπασμα:

  «Το ΑΚΕΛ και το ΚΚΕ συνδέονται με αδελφικούς και συντροφικούς δεσμούς ιδεολογίας, ιστορίας, πολιτικής και οραμάτων. Οι επιτυχίες του ΚΚΕ είναι και επιτυχίες του ΑΚΕΛ όπως και το αντίστροφο.

  Σχετικά με τη ρήξη που κάποιοι λένε ότι υπάρχει όσον αφορά την υποψηφιότητα, όλους αυτούς που το ισχυρίζονται, τους παραπέμπουμε στη θερμή επιστολή που το ΚΚΕ έχει πρόσφατα αποστείλει στο ΑΚΕΛ, με την οποία υπογραμμίζεται ότι οι Ελληνες κομμουνιστές είναι στο πλευρό των Κυπρίων συντρόφων τους στον αγώνα για τη νίκη στις προεδρικές εκλογές και την κατάκτηση του αξιώματος του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.»

 12. Ο/Η faros λέει:

  Α, Λάμπρε, ας μαλώνουμε εμείς (γω και συ), βλέπεις υπάρχουν σύντροφοι, όπως ο παραπάνω aliatas, που έχουν πολύ σωστά επιχειρήματα, για ένα δημόσιο διάλογο, όπως γίνεται και στο δικό μου μπλογκ και στου Ερυθρού.
  Συμφωνείς ; Ελπίζω πως ναι!!!

 13. Ο/Η Lefty λέει:

  Το Κομμουνιστικό Κόμμα στην Ελλάδα είναι το ΚΚΕ και το Κομμουνιστικό Κόμμα στην Κύπρο είναι το ΑΚΕΛ. Το Κομμουνιστικό κίνημα έχει διακριτή δράση, προτάσεις και σχέδιο για την εξουσία. Είτε σας αρέσει είτε όχι. Ασπαζόμαστε τον Μαρξισμό Λενινισμό (άν έχετε ακουστά). Επίσης θέλουμε ΡΗΞΗ στο πεδίο της Οικονομίας. Για το πρόγραμμα του ΑΚΕΛ ρωτήστε τους ίδιους, θα απαντήσουν πολύ καλύτερα από εμάς. Ζητάς να εφαρμοστούν οι αρχές του Κομμουνιστικού διεθνισμού για το κόμμα σου; Την γνήσια έκφραση του οπορτουνισμού; Μήπως δεν είσαι στην ελλάδα; Μάλλον είσαι εκτός τόπου και χρόνου.

  ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ:
  – «Δέν έχουμε πρόγραμμα εξουσίας» – Τσίπρας
  – «Εδώ και 15 χρονιά πήγαμε κόντρα στο ρεύμα για το Μακεδονικό» – Τσίπρας
  – «Όλοι είναι εδώ στα συλλαλητήρια για το Μακεδονικό πλήν των Λακεδεμονίων» – Κίρκος

  Ο ΣΥΝ είναι ένα κόμμα που θεωρεί οτι το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ δεν έχουν ίδιες θέσεις, που θεωρεί ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ήταν φιλολαϊκότερη από τη ΝΔ, που ψήφισε λευκό στην ευρωπαϊκή ένωση για την λευκή βίβλο για την εργασία που θεσμοθετεί ότι αντιλαϊκό έρχεται, που ζήτησε αναγνώρηση των ΚΕΣ, που ψήφιζε στην ΚΕΔΚΕ μαζί με το ΠΑΣΟΚ χίλια-δυό αντιλαϊκά μέτρα (π.χ. τοπικά σύμφωνα απασχόλησης), που συμμετείχε στους περισσότερους δήμους σε κοινά ψηφοδέλτια με το ΠΑΣΟΚ, που μάζευε υπογραφές για το σουλούπωμα του νόμου πλαισίου στα πλαίσια της ΠΟΣΔΕΠ, που συνειδητά ήθελε να διαλύσει το ΚΚΕ. Όχι φίλε μου, εμείς συνεργαζόμαστε με δυνάμεις που βρίσκονται κοντά μας σε επίπεδο θέσεων και όχι σε επίπεδο αριστερής συνθηματολογίας. Ακόμη και αυτήν την υιοθετήσατε από τις εκλογές και μετά επειδή έφερνε ψήφους. Καθημερινά δείχνετε στην πράξη πόσο αριστεροί είστε. Όσο θα περιφρουρούμε τις απεργίες έξω από τα εργοστάσια, εσείς να πηγαίνετε με τις κάμερες βόλτα τον Τσίπρα στον ΟΤΕ. Που είναι τα στελέχη σας στο καμίνι της ταξικής πάλης; Αν ξέρετε τι σημαίνει.

  Ας κάνω και εγώ λίγο από το χόμπι σου:

  «Όμως η «ειδική» πολιτική απόφαση του συνεδρίου που την ψηφίσαμε τελικά όσοι και όσες βρισκόμαστε στη λεγόμενη αριστερή πλειοψηφία, επιβεβαίωσε ότι το ενιαίο κείμενο των θέσεων που συζητήθηκε και προσυνεδριακά στις Πολιτικές Κινήσεις του ΣΥΝ, δεν ήταν παρά μια αποτυχημένη προσπάθεια να κουκουλωθούν υπαρκτές όσο και φυσιολογικές πολιτικές διαφορές που όλοι και όλες γνωρίζουμε.

  Ψηφίσαμε την «ειδική» πολιτική απόφαση με την επισήμανση ότι αναφέρεται γενικόλογα στην ανάγκη για ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να προτείνει πώς θα επιδιωχτεί. Δεν αναφέρεται δε, ούτε στην άνοδο του εργατικού-λαϊκού κινήματος και όλων των κινημάτων ως αναγκαία προϋπόθεση για την ανάληψη κυβερνητικών ευθυνών από την Αριστερά.»

  Βρείτε τα πρώτα μεταξύ σας, καταλήξτε σε μια πρόταση εξουσίας και μετά ασχοληθείτε μαζί μας. Συνεργασία για τα κουκιά εμείς δεν θα κάνουμε. Λάμπρο αλήθεια μας κούρασες. Πήγαινε να παίξεις αλλού. Αν συναντάς τόσους πολλού ΚΚΕδες που συμφωνούν μαζί σου, γιατι ΟΥΤΕ ένας δεν σε υπερασπίστηκε στην ιστοσελίδα;;;; Μπαίνουμε εμείς στη σελίδα σου να σε ζαλίζουμε με τα ίδια και τα ίδια 10 φορές τη μέρα; Άσε μας στην ησυχια μας. Αφού αποδέχεσαι ότι δεν κάνεις διάλογο βάζε τα μηνυματάκια σου στο blog σου.

 14. Ο/Η faros λέει:

  Μην τον διώχνεις Lefty, … τον κρατάω με νύχια και με δόντια, μου ανεβάζει … την μπλογκοθέαση και δεν το … ξέρει!
  Πάντως κι εγώ αναρωτιέμαι γιατί δεν βγαίνει και κανένας άλλος συνασπισμένος να υποστηρίξει τα … γραφομενα του Mr. Lampros!
  Εκείνο που με πειράζει εμένα είναι η συνεχώς επίκληση του … κομμουνιστικού παρελθόντος του (δείχνει ένδεια ειχειρημάτων!).

 15. Ο/Η proletarios λέει:

  Σύντροφοι σας χαιρετώ από την Κύπρο.

  Παρεμβαίνω διότι οι του ΣΥΝ από τη μια διεκδικούν να θεωρούνται από το τιμημένο κόμμα της εργατιάς το ΑΚΕΛ ως αδελφό(τρομάρα τους) κόμμα, και από την άλλη η κριτική τους μόνο ζημιά κάνει στο ΑΚΕΛ.

  Το ΜΟΝΑΔΙΚΟ αδελφό κόμμα του ΑΚΕΛ στην Ελλάδα είναι το ΤΙΜΗΜΕΝΟ Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας. Τελεία. Εδώ στην Κύπρο ο Συνασπισμός αντιμετωπίζεται όπως ακριβώς και η φράξια του 90 που έγινε κόμμα μετά τις ανατροπές και ονομάστηκε ΑΔΗΣΟΚ. Δηλαδή αντιμετωπίζεται ως ο διασπαστής του Λαϊκού Κινήματος της Ελλάδας.

  Οι κύπριοι φοιτητές και εργαζόμενοι που ζουν στην Ελλάδα συνεργάζονται και υποστηρίζουν ΜΟΝΟ το ΚΚΕ και την ΚΝΕ, και αυτό όχι τυχαία.

 16. Ο/Η faros λέει:

  proletarios: Μπράβο σύντροφε, βάλε τα πράγματα στη θέση τους. Αν και είπαμε τον … συνασπισμένο κι αν τον πλένεις το … σαπούνι σου χαλάς!

 17. Ο/Η Λάμπρος λέει:

  ΤΟ ΑΚΕΛ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΚΟΜΜΑ, ΚΑΙ ΜΑΖΕΥΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΣΠΕΙΡΕ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ.
  ΟΜΩΣ Η ΑΓΝΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΤΟΥ ΣΤΑΣΗ ΤΟ ΚΡΑΤΗΣΕ ΣΕ ΥΨΗΛΑ ΠΟΣΟΣΤΑ, ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΨΗΛΑ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΩΝ ΚΥΠΡΙΩΝ.
  ΕΤΣΙ ΠΡΟΕΒΑΛΛΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΑΝ ΠΡΩΤΗ ΛΥΣΗ …

  ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΕς ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ…ΕΜΕΙΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥ …
  ΤΟ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΠΕΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚ ΚΑΙ ΘΕΩΡΕΙ ΕΧΘΡΟ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΣΚΙΟ ΤΟΥ
  ΑΠΕΤΥΧΕ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΩΝ ΤΟΥ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ
  ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΚΚΙ ΤΟ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΕ. ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΟΙ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΥΑΡΚΤΕΣ.
  ΚΟΙΝΟ ΜΥΣΤΙΚΟ Η ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΑΤΥ ΜΕΤΩΠΟ ΠΟΥ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΑΣ ΠΡΟΤΑΞΕ …

  ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ ΜΕ ΤΟ ΑΚΕΛ, ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΚΟΜΜΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ;;

  ΤΟ ΑΚΕΛ ΕΧΕΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΙΚΑΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ…
  ΤΟ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΜΑΙΛΗ-ΓΟΝΤΙΚΑ-ΠΑΦΙΛΗ- ΚΑΙ ΠΑΠΑΡΗΓΑ (το μόνο που της αναγνωρίζω είναι ότι έστησε ξανά τον μηχανισμό)

  Α ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΝΕΛΗ ΠΟΥ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΕΡΑΣΑΝ ΕΙΧΕ 70% ΜΟΝΟΣΤΑΥΡΙΑ ΣΤΗΝ Α ΑΘΗΝΑΣ…

  lefty
  Το κείμενο αυτό το υπογράφω κι εγώ και είναι έτσι για να ξέρεις της Πρωτοβουλίας Για την Αριστερή Ανασύνθεση του ΣΥΝ.
  Εμείς έχουμε δημοκρατία απόλυτη στο κόμμα μας, και θεσμοθετημένες τις τάσεις ιδεών.
  ΓΙΑ Τ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΩ ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΚΝΙΤΑΚΙ…
  ΚΑΙ ΤΑ ΚΝΙΤΑΚΙΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΙΟ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΥΝΕ….

 18. Ο/Η sotos λέει:

  To ΔΗΚΚΙ το εγκατέλειψε;;; Για ξανα κοίτα το αυτό σε προκαλώ!!!!!

 19. Ο/Η faros λέει:

  Καϋμένος, Lampros!!!
  Poor Lampros !!!
  Στο είπα και αλλού, τις επιθυμίες σου (και γι αυτό αμφιβάλλω!) τις νομίζεις … θέσεις του ΣΥΝ !!!
  Καμώνεσαι πως προσβάλλεσαι, αλλά εσύ προσβάλλεις συνεχώς τους άλλους !!!
  Γιατί νομίζεις ότι ΜΟΝΟ εσύ έχεις αυτό το … προνόμιο;;;;
  Φυσικά και για τους άλλους αλλά λόγω συγκεκριμμένων γεγονότων (π.χ. αδόκιμος τελείως θάνατος του συζύγου της , κ.ά.) σε παρακαλώ όταν μιλάς για την Αλέκα Παπαρήγα να πλένεις το στόμα σου με ροδόσταμο πρώτα !!!
  Μηχανισμούς έχει ΜΟΝΟ (και μη θέλεις αποδείξεις από δω θα μας κλείσουν) το κόμμα σου, γκέγκε;;;;;;;
  Τέλος, τα κνιτάκια που λες, σε πουλάν και σε αγοράζουν εκατό (100) φορές, αγράμματε φίλε μου!
  (και πες μου τι δουλειά κάνεις για να συννενοηθούμε!)

 20. Ο/Η Λάμπρος λέει:

  ΦΑΡΕ ΜΟΥ ΚΑΛΕ
  ΣΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
  ΠΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΝΑ ΤΟΝ ΠΡΟΛΑΒΕΙΣ
  Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΑΣ ΞΕΡΕΙΣ ΠΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ

  ΕΓΩ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ
  ΚΙ ΕΣΥ
  ΣΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΤΟΥ

  ΘΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΕΛΥΣΑΝ ΤΕΛΙΚΑ

  ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΑΣΩ ΤΟΥΣ ΟΡΚΟΥΣ ΠΙΣΤΗΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΣΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ Ο ΜΠΟΥΜΚΑ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΠΡΙΝ ΚΑΤΑΡΕΥΣΕΙ Η Σ.Ε.
  ΕΛΕΓΕ » ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΜΟΥ ΚΑΙ Ο ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ»
  ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΚΙ ΙΣΩΣ ΘΥΜΑΣΑΙ ΤΙ ΑΠΕΓΙΝΕ. ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΧΥΔΑΙΑ ΑΠΟΚΗΡΥΞΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ

  ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΠΡΟΟΔΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ !!!!!!!!

 21. Ο/Η faros λέει:

  Λάμπρε, πες αλεύρι ; Η αριστερά (ΣΟΥ) σε γυρεύει !!!
  (Γιατί γράφεις κεφαλαία; νευράκια;;;;;;; νευράκια ;;;;;;;;;)

  Εγώ, φίλε μου, ΠΟΤΕ δεν είμουν αριστερός, πέρασα δύσκολα στα χρόνια της χούντας, έκανα τότε φαντάρος Αθήνα, στο γνωστό δημοψήφισμα είμουν σκοπός σε ένα σχολείο θυλέων στα Πετράλωνα (τότε είδα και συνειδητοποίησα πολλά) και απλά τα τελευταία χρόνια (περισσότερα από 20), προσπαθώ, κατάλαβες,;;; προσπαθώ να γίνω σωστός κομμουνιστής (δεν πιστεύω να κατάλαβες τίποτα από όλα αυτά αλλά τέλος πάντων …)

  Τέλος, επειδή δεν μου απαντάς τι δουλειά κάνεις, μήπως είσαι πληρωμένο κομματικό στέλεχος του ΣΥΝ και για αυτό είσαι τόσο φανατίλα;;;;;;;
  Καλή πρόοδο σε σένα, θα τη χρειαστείς, μπας και βάλεις κανένα καλό άρθρο και όχι μπούρδες στο μπλογκ σου!!!!!!!!

 22. Ο/Η faros λέει:

  Λοιπόν Λάμπρε, σε κάθε ευκαιρία θα στο … κοπανάω, γιατί πάει γάντι και σε σένα και στο κόμμα σου τον ΣΥΝΣΥΡΙΖΑ ή όπως αλλιώς θα λέγεται αύριο !!!

  Ιερώνυμος Αρχιεπίσκοπος :

  «ΤΑ ΑΔΕΙΑ ΒΑΡΕΛΙΑ ΚΑΝΟΥΝ ΘΟΡΥΒΟ ΟΤΑΝ ΚΥΛΑΝ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ, ΤΑ ΓΕΜΑΤΑ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΘΟΡΥΒΟ !!!»

  ΓΚΕΓΚΕ ;;;;;;;;

 23. Ο/Η alkis λέει:

  Μίστερ Λ.
  Συνηθίζεται σε τέτοια θέματα να ισχύουν κάποια πράγματα.
  1) Κομμουνιστής δεν γίνεσαι, αλλά κρίνεσαι ως τέτοιος όταν πάρουν το έπιπλο οι 4. Π.χ. δεν μπορεί να είναι κομμουνίστρια ες αεί κάποια επειδή το 73 φώναζε «Εδώ Πολυτεχνείο» και στην μετέπειτα πορεία της αποφάσισε να στραφεί ενάντια στις ιδέες που κάποτε πρέσβευε.
  2) Τα στερνά τιμούν τα πρώτα – ελπίζω να μην είσαι στα στερνά σου, και να μην πηγαίνει στράφι η επιχειρηματολογία μου στην προσπάθειά μου να αγγίξω την συνείδησή σου, αν και κάτι σε Αλτσχάιμερ βγαίνει από τις ασυναρτησίες σου.
  3) Το γεγονός ότι κάποιοι ξεπούλησαν τις ιδέες τους, σε αυτό δεν φταίνε οι ιδέες. Δεν ζούμε σε γυάλα και δυστυχώς η συνεχής επιρροή του συστήματος μέσα από τους μηχανισμούς του στις συνειδήσεις των ανθρώπων που έχουν συμφέρον να τάσσονται υπέρ του κομμουνισμού πολλές φορές φέρνει αποτελέσματα. Δεν ξέρω αν είσαι μισθωτός υπάλληλος αλλά αν είσαι ανήκεις σε αυτή την κατηγορία. Εκτός αν το πόθεν έσχες σου εμπεριέχει ακίνητα και μερικές εκατοντάδες χιλιάδες € στην τράπεζα, όπως κάποιου πρώην προέδρου ενός κόμματος – να δει πως τον λένε… – οπότε καλά κάνεις και θες τον καπιταλισμό, έστω και «ανθρωποκεντρικό» για το θεαθήναι.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: