Ιδεολογική πάλη

Με αφορμή ορισμένων δημοσιευμάτων ή tv εκπομπών θέλω να παραθέσω μερικά (μόνο) αποσπάσματα από την Πολιτική Απόφαση του 17ου Συνέδριου του ΚΚΕ, που νομίζω ότι πρέπει να λαμβάνονται υπόψη σε καθημερινή βάση.
Οι υπογραμμίσεις – με κεφαλαία γράμματα – δικές μου!

– Η πορεία ανασυγκρότησης του Κόμματος, η ανοδική πορεία του τα τελευταία χρόνια, επιβεβαιώνει τη ΖΩΤΙΚΟΤΗΤΑ των κομμουνιστικών ιδεών
– Αν το 1989-΄91 είχε διαλυθεί το ΚΚΕ (σ.σ.: όπως το επιδίωξαν διακαώς μερικοί που σήμερα σφυρίζουν … αδιάφορα), αν είχε μεταλλαχτεί σε κόμμα σοσιαλδημοκρατικού προσανατολισμού (σ.σ.: ομοίως), το κενό θα ήταν ΜΕΓΑΛΟ για το λαϊκό κίνημα.
– Σήμερα το ΚΚΕ, πιο έμπειρο, πιο ώριμο και πιο ατσαλωμένο, με μεγαλύτερη επάρκεια μπορεί να ανταποκριθεί στις σύγχρονες ΑΝΑΓΚΕΣ του εργατικού και λαϊκού κινήματος.
– Κύριο ΚΑΘΗΚΟΝ που καθορίζει το 170 Συνέδριο του ΚΚΕ αποτελεί η ολόπλευρη πολιτική ιδεολογική και ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ισχυροποίηση του Κόμματος.
– Χρειάζεται να κατανοηθεί πιο βαθιά ο χαρακτήρας του Μετώπου ως ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ αντιιμπεριαλιστικών, αντιμονοπωλιακών δυνάμεων (σ.σ.: και όχι ένα συνοθύλευμα δυνάμεων ακαθορίστου ταυτότητας και προσανατολισμού), που καλείται όχι μόνο να αποσπάσει κατακτήσεις, αλλά να φέρει σε πέρας και το έργο της κατάκτησης της Λαϊκής Εξουσίας.
– Στην Ελλάδα υπάρχουν οι υλικές προϋποθέσεις για το Σοσιαλιστικό μετασχηματισμό.
– Παλεύοντας για την οικοδόμηση του Αντιιμπεριαλιστικού Αντιμονοπωλιακού Δημοκρατικού Μετώπου, για τη συνεχή ανάπτυξη και ενδυνάμωσή του (σ.σ.: ΠΑΜΕ, ΠΑΣΥ, κλπ.), το Κόμμα διατηρεί παράλληλα την Ιδελογική, Πολιτική και ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ (σ.σ.: κι ας σκάσουν … οι εχθροί μας!) του αυτοτέλεια.
– Προωθεί με σταθερότητα και συνέπεια την πολιτική συμμαχιών (σ.σ.: αυτό είναι που ενοχλεί πολλούς, που δεν συγχωρούν -και συγχρόνως φοβούνται!- το κόμμα ακριβώς γι αυτήν του την πολιτική) και ταυτόχρονα εκθέτει ανοικτά στο λαό και τους συμμάχους το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ του. (… για το πέρασμα στο Σοσιαλισμό).
– Ιδιαίτερη σημασία έχει η δουλιά για την ενότητα δράσης της εργατικής τάξης σε ΤΑΞΙΚΗ, αγωνιστική κατεύθυνση και τις συμμαχίες της με τα λαϊκά στρώματα, των ΕΒΕ και τη μικρομεσαία εργατιά.
– Να ανέβει το ιδεολογικό μέτωπο και μέσα στο μαζικό κίνημα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ.  Να αποκαλύπτεται η ψευτοαντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ … η πολιτική ενσωμάτωσης που προβάλει ο ΣΥΝ.

One Response to Ιδεολογική πάλη

 1. Ο/Η Λάμπρος λέει:

  (σ.σ.: και όχι ένα συνοθύλευμα δυνάμεων ακαθορίστου ταυτότητας και προσανατολισμού),
  Δικό σου αυτό σύντροφε διότι στα κείμενα δεν λέει τέτοια πράγματα…
  ΑΠΕΝΑΝΤΙΑΣ ΛΕΕΙ:
  Η πολιτική πρόταση για το Αντιιμπεριαλιστικό Αντιμονοπωλιακό Δημοκρατικό Μέτωπο είναι σαφής και συγκεκριμένη. Το ΚΚΕ δε θέτει όρο για τη διαμόρφωση κοινού πλαισίου δράσης τη συμφωνία για το σοσιαλισμό, την προγραμματική του θέση ότι δεν υπάρχει ενδιάμεση εξουσία ανάμεσα στην αστική πολιτική εξουσία και τη σοσιαλιστική. Συνεπώς, δεν υποχρεώνει τις άλλες δυνάμεις της συμμαχίας να υιοθετήσουν τις μορφές κατάκτησης της σοσιαλιστικής εξουσίας στην Ελλάδα, τις νομοτέλειες της σοσιαλιστικής οικοδόμησης.
  Το Μέτωπο συγκροτείται από κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις ανομοιογενείς, από άποψη κοινωνικής θέσης και ιδεολογικοπολιτικής στάσης, που όμως συμφωνούν στην ανάγκη να διεκδικηθεί ένας άλλος δρόμος εξέλιξης της ελληνικής κοινωνίας, σε αντίθεση με τα συμφέροντα των μονοπωλίων και των ιμπεριαλιστικών ενώσεων. Η συμμαχία αυτή εκφράζει αντικειμενικά μια ευρύτερη κοινωνική βάση, τα συμφέροντα της πλειοψηφίας του λαού. Η πρόταση του ΚΚΕ για το Μέτωπο υπολογίζει το συσχετισμό δύναμης, την κοινωνικοταξική διάρθρωση, τη συνολική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα.
  Για τη συγκρότηση του Μετώπου, απαιτείται να υπάρχει και ένα επίπεδο συμφωνίας με προγραμματικές κατευθύνσεις και στόχους πάλης, που να έχουν εσωτερική συνοχή και ιεράρχηση σε αντιμονοπωλιακή αντιιμπεριαλιστική κατεύθυνση. Το Μέτωπο προβάλλει στο λαό ότι είναι αναγκαίο να επιβληθούν στο επίπεδο της εξουσίας τα συμφέροντα των εκμεταλλευομένων, καταπιεσμένων λαϊκών δυνάμεων. Το Μέτωπο πρέπει να έχει πρόταση προς το λαό και στο επίπεδο της εξουσίας…..
  ΠΡΟΣΕΞΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ
  Παλεύοντας για την οικοδόμηση του Αντιιμπεριαλιστικού Αντιμονοπωλιακού Δημοκρατικού Μετώπου, για τη συνεχή ανάπτυξη και ενδυνάμωσή του, το Κόμμα διατηρεί, παράλληλα, την ιδεολογική, πολιτική και οργανωτική του αυτοτέλεια. Το αυτονόητο αυτό δικαίωμα το αναγνωρίζει επίσης και στους συμμάχους του…
  ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ. ΟΜΩς ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΥΣΚΟΛΟ…
  ΚΑΛΉ ΠΡΟΟΔΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: