Ηρώδης

Σύμφωνα με τα θρησκευτικά ημερολόγια σήμερα τιμάται η μέρα που ο Ηρώδης … ελάφρυνε τον κόσμο (τον τότε) από 14.000 ανθρώπους !!! Μόνο που ήταν Νήπια !!! Έσφαξε ο τύπος 14.000 μωρά !!!  Και όμως, όλοι το περνάνε στο ντούκο αυτό το, πως να το χαραχτηρίσω, φρικιαστικό έγκλημα. Θυμάμαι ακόμα και στο σχολείο το λέγαμε σαν ένα απλό ιστορικό γεγονός, απόλυτα φυσιολογικό !!! Ποτέ, μικρός, δεν κατάλαβα γιατί συνέβαινε αυτό. Τώρα, που μεγάλωσα (τρόπος του λέγειν!), το κατάλαβα.
Όλα γίνονται με κάποιο σκοπό. Τα σημερινά εγκλήματα των πολεμοκάπηλων οργανισμών, μερικοί ονομάζονται και διεθνείς – τρομάρα τους-, πρέπει να εθιστεί ο κόσμος να τα δικαιολογήσει !!!
Και σου λέει, αφού ο κόσμος συνήθισε και δεν του κάνει εντύπωση ένα τέτοιο έγκλημα σαν του ηρώδη  (συγνώμη που λίγο πριν τον έγραψα με κεφαλαίο η), σιγά σιγά θα δικαιολογήσει και τα δικά μας, τα σημερινά !!!
Χώρες όπως η Γρενάδα, τα Φώκλαντς, η Γιουγκοσλαβία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν κλπ. … ξέρουν τι λέω !!!
Α, ρε αθάνατε ηρώδη !!! (φτού σκουλικομερμηγκότρυπα!!!).

2 Responses to Ηρώδης

  1. Το «γεγονός» αυτό αναφέρεται μόνο στο κατά Ματθαίον Ευαγγέλιον και σε άλλα απόκρυφα. Πουθενά αλλού στη βίβλο. Αν δεχτούμε ότι ο Ιησούς γεννήθηκε το έτος 1, ο Ηρώδης δε ζούσε γιατί πέθανε το 750 από κτίσεως Ρώμης δηλ. το 4 πΧ. Ο Ματθαίος ασχολήθηκε με το να πείσει τους Ιουδαίοιυς χριστιανούς ότι ο Ιησούς ήταν πράγματι ο Μεσσίας που περίμεναν. Υπάρχουν πράγματα στη βίβλο που απλώς δεν κολλάνε. Όπως πχ η γεννεαλογία του Ιησού. Ο Ματθαίος αναφέρει μόνο τους προγόνους του Ιωσήφ και όχι της Μαρίας που σύμφωνα με το χριστιανισμό είναι οι μοναδικοί επίγειοι μιας και δεν ήταν το σπέρμα του Ιωσήφ αυτό που προκάλεσε τη σύλληψή του στην κοιλιά της Μαρίας, σωστά; Ακόμη αν η Βηθλεέμ και τα περίχωρά της είχαν 14000 αρσενικά μωρά μέχρι 2 ετών μπορείς να φανταστείς τον πληθυσμό της; Συμπερασματικά η ανάγνωση της βίβλου κατά τη γνώμη μου πρέπει να γίνεται με πίστη για να τη δεχτεί κανείς διαφορετικά οι ανακρίβειες και οι αλληλοσυγκρουόμενες καταγραφές των ευαγγελιστών μας οδηγούν στην απόρριψή της. Σχέδιο του θεού για να δοκιμάσει την πίστη των ανθρώπων; Αν σας βολεύει πάρτε το κι έτσι.
    Υπάρχουν απόκρυφα ευαγγέλια που αναφέρουν σφαγή 144000 νηπίων. Οι ίδιοι οι χριστιανοί περάσαν στο ντούκου, αν θες απενοχοποίησαν τα μελλοντικά εγκλήματα στο όνομα της πίστης τους ενάντια στους άθεους, τους ισλαμιστές, τους ειδωλολάτρες ή τους αιρετικούς.

  2. Ο/Η faros λέει:

    Καλά αν θέλουμε να δούμε τα τότε γεγονότα χρονολογικά, θα βρούμε πολλά θέματα αλλησυγκρουόμενα!!! Το θένα είναι ότι η Ιστορία (κάθε απόχρωσης) είναι γεμάτη από εγκλήματα, που ακόμα και σήμερα προσπαθούν κάποιοι να τα … εξωραίσουν.
    Όσο για το σχέδιο του θεού, δείτε την σειρά … Battlestar Galactica, δεν μπορώ τέτοια θέματα να τα έχω πολύ ώρα … σοβαρά!!!!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: