Η Ονδούρα, είναι ένα κράτος της κεντρικής Αμερικής, με έκταση 112.090 τετρ. χιλιόμετρα και πληθυσμό 7.800.000 περίπου.
Η πρωτεύουσα της χώρα έχει το δυσκολοπρόφερτο όνομα “ΤΕΓΚΟΥΣΙΓΚΑΛΠΑ”!
Το πολίτευμα είναι η Προεδρική Δημοκρατία.
Επίσημη γλώσσα τα Ισπανικά (αποικία της Ισπανίας μέχρι το 1821).
Από τις 27 Φεβρουαρίου του 2006, Πρόεδρος της Ονδούρας, είναι ο Μανουέλ Σελάγια, θα συνέχιζε δε να είναι, τουλάχιστον μέχρι τις 27 Νοεμβρίου του 2009, αν δεν γινόταν πριν λίγες μέρες στρατιωτικό πραξικόπημα, που τον ανέτρεψε.
Ο λαός της Ονδούρας βρίσκεται αυτές τις μέρες στους δρόμους, τουλάχιστον της πρωτεύουσας, πληρώνοντας με τη ζωή δεκάδων αγωνιστών του, την πάλη του για την επαναφορά της προ του πραξικοπήματος κατάστασης στη χώρα.
Πριν πω τη γνώμη μου, να παραθέσω τρία πράγματα:
1ον :

Φονικό ήταν το πέρασμα του κυκλώνα “Γάμα”, τον Νοέμβρη του 2005, από την Ονδούρα.
Τουλάχιστον 11 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, κυρίως από κατολισθήσεις που προξένησαν οι καταρρακτώδεις βροχές που έπληξαν τη χώρα ως αποτέλεσμα του περάσματος του κυκλώνα “Γάμα”.
2ον :

Δεν διστάζουν οι πραξικοπηματίες στην Ονδούρα, να πνίξουν στο αίμα τις καθημερινές διαδηλώσεις του λαού της χώρας, που μοναδικό σκοπό τους έχουν την επαναφορά στη δημοκρατία και τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα.
3ον :
Ειδήσεις που μεταδίδονται :